Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Josep Bou assegura que Pablo Casado el va fitxar després de “tres cerveses”
  • CA

L’alcaldable del PP a Barcelona, Josep Bou, ha ofert una conferència confiada i aplaudida al Círculo Ecuestre, com a darrer convidat al cicle de col·loquis amb els principals alcaldables de la ciutat. Jugava a casa, com han demostrat els reiterats aplaudiments del públic i les mostres d’afecte de la junta. Enmig d’aquest clima entusiasta, Bou ha rememorat com el va fitxar el president del PP, Pablo Casado: “Vam prendre una cerveseta cadascú i em va dir que el municipalisme estava molt malament i m’havia de fer càrrec de l’alcaldia, jo anava posant pals a les rodes però ell em deia a tot que sí; després de tres cerveses em va dir que tenia temps dins al Nadal [per decidir-ho],  però a la setmana ja m’estava tornant a trucar”.

“És un home persistent, el Pablo!”, ha celebrat, després de recordar que li va acceptar condicions com no entrar a militar al PP i tenir llibertat per fer la llista. Finalment, però, el que el va motivar a entrar en política no van ser les qualitats de Casado ni les cerveses, sinó el patriotisme espanyol: “Vaig donar el pas únicament com a acte de servei a Espanya”. De fet, també ha recordat com va accedir de forma “accidental” a la presidència de la patronal unionista Empresaris de Catalunya, el trampolí que l’ha impulsat en el salt a la política institucional. Ha assegurat que va connectar amb el primer president de l’entitat, Mariano Ganduxer, discutint-hi i el va anar a visitar a casa quan ja estava molt malalt: “Ens vam prendre tres martinis cada un i als tres dies es va morir”.

Una desfilada i incorporar ex militars a la Guàrdia Urbana 

Bou ha repassat les seves crítiques estrella a l’actual gestió de Barcelona i ha desgranat tot de propostes singulars per combatre la inseguretat, promoure l’accés a l’habitatge i dinamitzar l’economia. Entre altres idees, ha proposat que Barcelona aculli “una desfilada militar” com la de Madrid per fomentar el vincle emocional entre els barcelonins i l’Exèrcit espanyol. Preguntat per un dels assistents, ha reconegut que havia estat “cavaller legionari paracaigudista” i s’ha reivindicat com a “boina negra”

A més ha reiterat la seva idea de combatre la delinqüència i l’incivisme amb una nova “brigada urbana de 500 homes” amb “armes llargues automàtiques i semiautomàtiques” que reclutaria agents d’altres cossos: “la majoria de la BRIMO” però també “gent que es llicencia de la brigada de paracaigudisme”, que ha considerat que és la branca de l’exèrcit que millor preparació militar ofereix. Aquests agents intimidarien als malfactors només amb la seva imatge, perquè patrullarien amb “uniformes correctes, no amb gorretes de repartir pizzes” com passa ara segons ell. Aquest “rearmament moral” de la Guàrdia Urbana, també hauria de dissuadir als manters: “Hem de crear l’imaginari entre la gent que ve d’Europa de l’Est i d’Àfrica que això de la manteta al carrer s’ha acabat”. 

Can Vies, romanesos i drogoadictes

També ha defensat baixar a zero els impostos municipals “a qualsevol tipus d’empresa” i construir 8.000 habitatges amb lloguers màxims de 300 euros “posant a treballar” als arquitectes municipals.  Ha estat fortament aplaudit en reivindicar que una manifestació de 50 o 100 persones “no pot tallar un carrer” i ha carregat les tintes amb Can Vies: “Que m’haguessin deixat a mi Can Vies! Si hagués estat alcalde, hi vaig jo i els traiem a tots!”. “A Xavier Trias li van tremolar les cames, però l’ordre agrada fins i tot als que no volen ordre”, ha presumit.

En canvi, ha contraposat, ell no s’ha arronsat en les seves passejades de precampanya: “Porto 3 mesos patejant-me els districtes i ja he arribat a 8 i me’n falten 2!”. “He estat 3 cops a Ciutat Vella, he entrat a cases ocupades, m’he enfrontat a romanesos i quasi m’hi pego, hi ha gent que està boja”, ha sostingut. “Fins i tot he estat en campaments de drogoaddictes, els hi vaig donar la mà i quasi se m’hi queden els dits enganxats!“, ha fanfarronejat amb menyspreu.

Entre el públic que l’ha acompanyat al col·loqui hi havia el regidor Xavier Mulleras i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. No hi ha anat l’actual líder municipal, Alberto Fernández Díaz, que deixa el consistori al maig després de 31 anys de política municipal. Segons ha dit Bou, al dinar hi han vingut també guàrdies civils, membres d’entitats tabarneses i un grup de treballadors dels seus forns de pa. A aquests darrers els ha citat un per un, precisant l’hora a la que han entrat a treballar, i ha forçat als presents a aplaudir-los. “Sóc l’únic alcaldable que cada dia paga sous!”, s’ha vanagloriat.

Més notícies
Bou retreu a Colau que ignori l’estand de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament
Notícia: Bou retreu a Colau que ignori l’estand de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament
Comparteix
El candidat del PP a l'alcaldia defensa que les forces armades estan "molt integrades" en "l'Espanya moderna, democràtica i en llibertat".
El candidat del PP, Josep Bou, durant la seva intervenció en l'acte de presentació d'Álvarez de Toledo. | ACN
Josep Bou desafia Valls i Maragall a escalar Montserrat com ell
Notícia: Josep Bou desafia Valls i Maragall a escalar Montserrat com ell
Comparteix
L'alcaldable del PP es vanta de la seva "joventut" i afirma que escalarà la muntanya la setmana que ve
Bou es posa de part d’Álvarez de Toledo i demana al dirigent històric Fisas que deixi el PP
Notícia: Bou es posa de part d’Álvarez de Toledo i demana al dirigent històric Fisas que deixi el PP
Comparteix
El candidat dels populars a l'alcaldia de Barcelona, que no és militant del partit, fa pinya amb Pablo Casado i acusa de "deslleialtat" l'eurodiputat
Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Notícia: Bou promet arrencar “personalment” el llaç groc de l’Ajuntament si és alcalde
Comparteix
El candidat del PP imagina una unitat de la Guàrdia Urbana de 500 agents amb armes llargues per parar els peus a "manters que es rebel·len"
El candidat del PP, Josep Bou. | Europa Press
Bou reclama dedicar carrers a Miguel Ángel Blanco i Juan Miguel Gervilla
Notícia: Bou reclama dedicar carrers a Miguel Ángel Blanco i Juan Miguel Gervilla
Comparteix
El candidat popular vol crear carrers amb el nom del polític i del guàrdia urbà, assassinats per ETA
“Fa pudor a naftalina”: allau de crítiques a Bou pels seus comentaris sobre les dones
Notícia: “Fa pudor a naftalina”: allau de crítiques a Bou pels seus comentaris sobre les dones
Comparteix
Les xarxes han bullit amb els comentaris de l’alcaldable del PP, que va contraposar la “simpatia” de les dones a la “bravura i l’enginy” dels homes
El candidat del PP, Josep Bou, amb la diputada popular Dolors Montserrat. | ACN
Bou contraposa la “simpatia” de les dones amb la “bravura” i l'”enginy” dels homes
Notícia: Bou contraposa la “simpatia” de les dones amb la “bravura” i l'”enginy” dels homes
Comparteix
El candidat del PP ha admès que els homes s'administren "pitjor" que les dones
Josep Bou (PP) durant el col·loqui, presentat per la periodista Eva Arderius / Col·legi d'Enginyers de Camins
Josep Bou: “Hem de posar una estàtua d’en Samaranch al lloc de la de Pau Claris”
Notícia: Josep Bou: “Hem de posar una estàtua d’en Samaranch al lloc de la de Pau Claris”
Comparteix
L'alcaldable del PP per Barcelona proposa reformar el nus de la Trinitat i ampliar la Ronda Litoral per facilitar la mobilitat en cotxe

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa