Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz critica “l’acord clandestí” per ampliar l’aeroport

Els primers detalls del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat ha encès les alarmes de l’Ajuntament de Barcelona, almenys en la part del govern municipal que controlen els comuns. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz, ha criticat “l’acord clandestí” a què van arribar l’Estat i la Generalitat el passat 2 d’agost, ja que el projecte presentat per Aena manté el perllongament de la tercera pista a costa de “destrossar” la llacuna de la Ricarda.

“Ens han estat enganyant tot aquest temps. Hem destapat un pla d’inversions que incorporava un acord clandestí el 2 d’agost que implicava la destrossa del patrimoni natural que significa la Ricarda”, ha lamentat Sanz en una entrevista al programa bàsics de betevé. “El plantejament és un contrasentit”, ha insistit. La regidora de BComú ha tornat a denunciar que Aena no ha presentat informes, “ni tan sols un estudi de mercat”, que avalin la necessitat de l’ampliació.

A temps de frenar el projecte

Aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va acusar Aena de voler fer “un pelotazo dels de tota la vida” amb el Prat i Sanz ha recordat a la Generalitat que encara és a temps de “frenar aquesta barbaritat”. Els comuns, que han reconegut que des de l’Ajuntament no poden fer res per aturar l’ampliació, aposten per seguir presentant informes que “posin llum” a les conseqüències nefastes que tindria destruir la Ricarda i pressionar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè no accepti el projecte en els termes actuals.

“L’ampliació no és positiva”, ha reiterat Sanz. “No podem apostar per projecte que augmenten les emissions” quan l’ONU i la Unió Europea estan dient que l’emergència climàtica es troba en un punt de no retorn. A més, la tinenta d’alcaldia ha recordat que la llacuna de la Ricarda “ja és un espai protegit” i que Brussel·les no acceptarà cap ampliació que impliqui destruir espais protegits per la Xarxa Natura 2000.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: tangen67 a setembre 07, 2021 | 10:13
  tangen67 setembre 07, 2021 | 10:13
  qualsevol causa que et tingui com a defensora janet perd legitimitat perque fantasmes com tu no es recorden del temps de Pich i Pon que no sabras qui es obviament.
 2. Icona del comentari de: amb comu no podem a setembre 07, 2021 | 10:16
  amb comu no podem setembre 07, 2021 | 10:16
  a qui vol enganyar a tothom, però ja sabem quin peu calces ets tu janet sanz, que el teu partidet forma part del gobierno de españa, el que a aprovat l'ampliació de l'aeroport. així que janet deixa de mentir ah i diga-li a la teva jefecilla de pacotilla, que qui va fer el gran pelotozo, va ser ella, la frau kolau, perquè de política no en té res de res, i de vividora molt
 3. Icona del comentari de: bs a setembre 07, 2021 | 10:28
  bs setembre 07, 2021 | 10:28
  fora comunspudents botiflers inútils vividors, fora la janet i la truja colaua
 4. Icona del comentari de: karolus van Ghent a setembre 07, 2021 | 10:57
  karolus van Ghent setembre 07, 2021 | 10:57
  Aquesta xicota potser no ha volat maien "en avió". Per això el seu odi als avions. El que si que té vocacional és fer volar coloms per enquistar Barcelona i que no vingui ningú. Això si, de marxar, cada dia en marxen més, de barcelonins.
 5. Icona del comentari de: Jordi Marti a setembre 07, 2021 | 11:34
  Jordi Marti setembre 07, 2021 | 11:34
  Sóc partidari de ampliar el aeroport de Barcelona. Potser la solució, seria fer una nova pista sobre el mar.
 6. Icona del comentari de: Tururut-ginjola a setembre 07, 2021 | 11:41
  Tururut-ginjola setembre 07, 2021 | 11:41
  Enhorabona ! ja ha ressuscitat una de tantes clandestines (perquè no surt mai quan hi han reclamacions dels barcelonins) i ho fet exhibint el seu gep (que ella mateixa no el veu).
 7. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a setembre 07, 2021 | 14:08
  Comun's,crostadrégimen78 setembre 07, 2021 | 14:08
  Farsantes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa