Janet Sanz critica “l’acord clandestí” per ampliar l’aeroport

La tinent d’alcaldia d’Urbanisme i Ecologia acusa l’Estat i la Generalitat d’enganyar tothom

Els primers detalls del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat ha encès les alarmes de l’Ajuntament de Barcelona, almenys en la part del govern municipal que controlen els comuns. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz, ha criticat “l’acord clandestí” a què van arribar l’Estat i la Generalitat el passat 2 d’agost, ja que el projecte presentat per Aena manté el perllongament de la tercera pista a costa de “destrossar” la llacuna de la Ricarda.

“Ens han estat enganyant tot aquest temps. Hem destapat un pla d’inversions que incorporava un acord clandestí el 2 d’agost que implicava la destrossa del patrimoni natural que significa la Ricarda”, ha lamentat Sanz en una entrevista al programa bàsics de betevé. “El plantejament és un contrasentit”, ha insistit. La regidora de BComú ha tornat a denunciar que Aena no ha presentat informes, “ni tan sols un estudi de mercat”, que avalin la necessitat de l’ampliació.

A temps de frenar el projecte

Aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va acusar Aena de voler fer “un pelotazo dels de tota la vida” amb el Prat i Sanz ha recordat a la Generalitat que encara és a temps de “frenar aquesta barbaritat”. Els comuns, que han reconegut que des de l’Ajuntament no poden fer res per aturar l’ampliació, aposten per seguir presentant informes que “posin llum” a les conseqüències nefastes que tindria destruir la Ricarda i pressionar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè no accepti el projecte en els termes actuals.

“L’ampliació no és positiva”, ha reiterat Sanz. “No podem apostar per projecte que augmenten les emissions” quan l’ONU i la Unió Europea estan dient que l’emergència climàtica es troba en un punt de no retorn. A més, la tinenta d’alcaldia ha recordat que la llacuna de la Ricarda “ja és un espai protegit” i que Brussel·les no acceptarà cap ampliació que impliqui destruir espais protegits per la Xarxa Natura 2000.

Comentaris

  tangen67 07/09/2021 10:13 am
  qualsevol causa que et tingui com a defensora janet perd legitimitat perque fantasmes com tu no es recorden del temps de Pich i Pon que no sabras qui es obviament.
  amb comu no podem 07/09/2021 10:16 am
  a qui vol enganyar a tothom, però ja sabem quin peu calces ets tu janet sanz, que el teu partidet forma part del gobierno de españa, el que a aprovat l'ampliació de l'aeroport. així que janet deixa de mentir ah i diga-li a la teva jefecilla de pacotilla, que qui va fer el gran pelotozo, va ser ella, la frau kolau, perquè de política no en té res de res, i de vividora molt
  bs 07/09/2021 10:28 am
  fora comunspudents botiflers inútils vividors, fora la janet i la truja colaua
  karolus van Ghent 07/09/2021 10:57 am
  Aquesta xicota potser no ha volat maien "en avió". Per això el seu odi als avions. El que si que té vocacional és fer volar coloms per enquistar Barcelona i que no vingui ningú. Això si, de marxar, cada dia en marxen més, de barcelonins.
  Jordi Marti 07/09/2021 11:34 am
  Sóc partidari de ampliar el aeroport de Barcelona. Potser la solució, seria fer una nova pista sobre el mar.
  Tururut-ginjola 07/09/2021 11:41 am
  Enhorabona ! ja ha ressuscitat una de tantes clandestines (perquè no surt mai quan hi han reclamacions dels barcelonins) i ho fet exhibint el seu gep (que ella mateixa no el veu).
  Comun's,crostadrégimen78 07/09/2021 2:08 pm
  Farsantes

Nou comentari