Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Irídia engega un ‘crowdfunding’ per seguir defensant votants de l’1-O de franc
  • CA

El centre per la defensa dels drets humans Irídia ha engegat una campanya de crowdfunding per seguir defensant els votants de l’1-O de franc. Irídia atén casos de vulneració de drets per part d’institucions públiques, i l’any passat va oferir assistència en 158 ocasions. Alguns casos que Irídia porta són d’un periodista de la Directa, una dona que va morir en aïllament penitenciari o un home que va patir maltractaments a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

[r:2]

Gairebé el 70% dels casos amb vulneració de drets en què Irídia exerceix la defensa es van donar en el context de protesta. Amb aquesta campanya el centre vol seguir exercint la seva funció de forma gratuïta. Irídia demana 65.000 euros com a quantitat “òptima”. De moment n’han aconseguit 19.000. 

Irídia dedica els seus esforços a oferir assistència jurídica i psicosocial en casos com els dels votants de l’1-O ferits per les càrregues policials. L’acusació que exerceix al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha permès, juntament amb la tasca de l’Ajuntament, la imputació de comandaments policials i agents. 

[r:1]

En concret, el centre porta l’acusació per 13 casos relacionats amb l’1-O. Un d’ells és el de Roger Español, que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma de la Policia Nacional.

Més notícies
Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español
Notícia: Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español
Comparteix
El centre Irídia assenyala el presumpte autor del tret amb l'anàlisi de les imatges fetes per pèrits
Barcelona demana la imputació de 23 comandaments més de la policia espanyola per l’1-O
Notícia: Barcelona demana la imputació de 23 comandaments més de la policia espanyola per l’1-O
Comparteix
El jutjat d'instrucció número 7 ja en té 50 d'investigats i ha demanat al ministeri la llista d'alts comandaments que van dirigir les càrregues a distància

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa