Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español
  • CA

La vestimenta –el com la portava– i la posició, amb l’ajuda de pèrits analistes d’imatges ha permès identificar el presumpte autor del tret de bala de goma que va deixar sense un ull Roger Español durant les càrregues de l’1-O a Barcelona.

Segons ha comunicat avui l’advocada Anaïs Franquesa, del centre Irídia, l’agent UC563 hauria disparat aquest tret. L’han identificat amb l’anpalisi de les imatges fetes per pèrits, i es tracta d’un escopeter que ja va declarar com a imputat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les denúncies per violènica policial presentades el dia del referèndum. I en la seva declaració, l’escopeter ara identificat va negar, com tots els altres, haver disparat, i va dir que ni tan sols era en aquella vorera i que no va saber que ningú havia resultat ferit.

Ara, els advocats reclamen citar a declarar com a imputat el seu superior jeràrquic, un subinspector, ja que un cop ferit Español no van desistir de les càrregues i l’ús de les escopetes de pilotes de goma. No consideren necessari tornar a cridar a declarar l’escopeter identiticat perquè ja ha sigut preguntat pel tret i ja ha negat ser-ne l’autor. “Una altra cosa és que el vulguin cridar les defenses”, ha puntualitzat Anaïs Franquesa. 

Roger Español ha celebrat la feina feta però ha lamentat que aquesta tasca d’investigació no l’hagi fet la policia, ja que la Policia Nacional no ha fet res per identificar l’escopeter. “Queda clar que aquest model policial és caduc”, ha dit. “Si la repressió no s’atura, nosaltres no ens aturarem”, ha dit.

L’advocat Andrés García ha considerat “una anomalia” que no hi hagi cap mena de “prevenció” per part dels cossos policials per evitar aquests casos i que després no hi hagi col·laboració per aclarir-los. “S’ha fet gràcies a la col·laboració ciutadana i creiem que no hi ha cap dubte que l’escopeter identificat és l’autor”, ha dit.

L’equip d’Irídia ha dedicat 1.800 hores a aquesta investigació, segons els seus càlculs.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: injustìcia a juny 19, 2019 | 12:06
    injustìcia juny 19, 2019 | 12:06
    No servirà de res la identificació. En cas de ser jutjat entrarà per una porta i sortirà per l'altre. No hi ha separació de poders en un estat autoritari i sense aplicació dels drets fonamentals. ll*ll
  2. Icona del comentari de: No estas limpio español. a juny 19, 2019 | 18:52
    No estas limpio español. juny 19, 2019 | 18:52
    Lo que pasa es que también está el video en que el tira una valla por la espalda a un policía que estaba ayudando a una persona a levantarse y por el gesto del policía le hizo daño, pero eso no se dice, en tv3 tampoco.
  3. Icona del comentari de: Propi d'un estat autoritari, dictatorial sense democràcia i faltant als drets dels ciutadans. a juny 24, 2019 | 18:37
    Propi d'un estat autoritari, dictatorial sense democràcia i faltant als drets dels ciutadans. juny 24, 2019 | 18:37
    Aquest cos de seguretat, pel que es veu, ja torna a estar comandat pels militars propis del franquisme que encara que no ho sembla, n'hi ha d'ells que son vius en ple segle XXI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa