Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Iceta: “Les opinions de Valls tenen més pes ara que fa un mes”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lloat l’ex primer ministre francès Manuel Valls, de qui ha dit que “la seva opinió té més pes ara que fa un mes”. El líder dels socialistes al Parlament ha considerat que l’opinió del regidor de l’Ajuntament “serà escoltada” i que “no deixa a ningú indiferent”, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas. 

[r:1]

Sobre la posició de Valls a la investidura, ha reconegut que els va sorprendre “a tots”. En la entrevista de Terribas al líder socialista a Catalunya, Iceta ha manifestat que “experiències” com les de Valls n’hi ha poques, i que les seves capacitats no sobren. Així ha respòs a la pregunta sobre si veu l’ex primer ministre francès amb un paper rellevant en la política nacional, cosa que Iceta ha descartat “a curt termini”. Pel que fa a les especulacions que situen el regidor del consistori com a ministre d’Exteriors, ha comentat que Pedro Sánchez va “partit a partit” i que està centrat en la investidura. “Però no ens ho hem plantejat”, ha conclòs.

Quant a les negociacions de cara a la investidura que va acabar amb la reelecció de Colau, Iceta ha admès que si ERC hagués proposat un tripartit ho haurien d’haver “rumiat”. Abans, però, ha apuntat que era “difícil” que aquest pacte s’hagués produït, un acord que Colau ha insistit que va ser sempre la seva preferència. Tot i així, ha assenyalat que el plantejament dels republicans per a Barcelona era “diàfan”, ja que Maragall “volia fer la capital de la república, els presos i els exiliats”. “Amb nosaltres no hi comptava”, ha afegit. 

“Estem satisfets del que s’ha produït, i ara cal gestionar-ho bé”, ha resumit Iceta, que ha confirmat les aspiracions socialistes a presidir la Diputació de Barcelona: “Ens encantaria”. Per fer-ho hauran de buscar els vots dels comuns, Cs i PP per arribar a la majoria de 26 representants. 

Més notícies
Cs trenca amb Valls per “discrepàncies” respecte a la investidura de Colau
Notícia: Cs trenca amb Valls per “discrepàncies” respecte a la investidura de Colau
Comparteix
Ho anuncia Inés Arrimadas, que avança que el partit taronja tindrà grup propi a l'Ajuntament
Arrimadas replica a Valls que “no accepta lliçons” de qui investeix Colau i permet llaços grocs
Notícia: Arrimadas replica a Valls que “no accepta lliçons” de qui investeix Colau i permet llaços grocs
Comparteix
Ciutadans li torna les crítiques al francès: "Ja no formem part d’aquest projecte i tenim grup propi, per cert amb més regidors"
Valls carrega contra la “deriva” de Cs i la seva estratègia “sectària”
Notícia: Valls carrega contra la “deriva” de Cs i la seva estratègia “sectària”
Comparteix
L'ara regidor avança que es quedarà a l'ajuntament però no aclareix si participarà d'alguna manera en la creació d'un nou partit
Ada Colau revalida l’alcaldia de Barcelona amb els vots de PSC i Manuel Valls
Notícia: Ada Colau revalida l’alcaldia de Barcelona amb els vots de PSC i Manuel Valls
Comparteix
La constitució del nou ple municipal ha tingut moments molt emotius i tensos com els aplaudiments a Quim Forn o la votació d'investidura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: cocacoleru a juny 20, 2019 | 13:01
    cocacoleru juny 20, 2019 | 13:01
    i en canvi les opinions de miguel izeta el carceller, el fundador del tripartido del 155, l'avalador de la violència de l'1 d'octubre, cada dia van més a les escombraries. Per cert la cola que no falti, s'ha de mantenir la línia, i és que fins hi tot els ciutadans de Catalunya, li hem de pagar el beure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa