Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un dels fundadors de Vox tancarà la campanya de Valents

Ja es coneixen alguns detalls de l’acte de final de campanya de Valents, que se celebrarà a la plaça Adriano. El més destacable és la companyia amb la qual celebrarà el míting la candidata de Valents, Eva Parera. Es tracta d’Alejo Vidal-Quadras, un dels fundadors del partit d’ultradreta VOX i president del PP de Catalunya des del desembre del 1991 fins al setembre del 1996, que intervindrà en l’acte.

Segons va avançar El Mundo en el 2014, Vidal-Quadras va decidir deixar les files dels populars i passar a les files de Vox per unes discrepàncies amb el llavors secretari general del PP, Mariano Rajoy. Més tard també van sorgir les discrepàncies amb la formació d’ultradreta. Un clar exemple són les declaracions que va fer el 2019 sobre el líder del partit, Santiago Abascal. Concretament, va assegurar que Abascal coneixia els diners que el Consell Nacional de Resistència d’Iran (CNRI) havia aportat a la formació. “Santiago Abascal coneixia el suport econòmic dels opositors d’Iran i li semblava bé”, va afirmar en declaracions a eldiario.es.

Picada d’ullet al PP

Per part seva, Parera ha fet una campanya en la qual ha carregat contra l’ocupació, contra el model de mobilitat de l’alcaldessa Ada Colau i denunciant la manca de seguretat que hi ha a la ciutat. Aquest dimarts es va mostrar partidària de la política fiscal del PP i va dir que a Catalunya li aniria bé tenir a la Generalitat dirigents polítics com els de Madrid. “Si visqués a Madrid votaria Ayuso, ho dic així de clar”, va reconèixer la regidora aquest dimarts en una roda de premsa a l’ACN. Aquestes paraules podrien haver estat una picada d’ullet als populars, ja que en la mateixa roda de premsa els hi va oferir fer una “coalició” de cara a les pròximes eleccions generals i treballar “conjuntament”.

“Ens presentarem a les eleccions per les quatre circumscripcions i jo continuo amb la mà estesa. No tenim voluntat de fer desaparèixer cap marca política”, ha defensat. Aquesta coalició ja la va proposar l’any passat. Concretament, va proposar al PP i Ciutadans unir forces per tal de fer una candidatura conjunta de partits constitucionalistes i presentar-la a les eleccions municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa