Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Front Nacional de Catalunya es presenta a les eleccions de Barcelona
  • CA

El Front Nacional de Catalunya (FNC) es presenta a les eleccions de Barcelona, segons ha fet públic el partit aquest migdia. El partit ho farà amb una candidatura encapçalada per l’economista de la UAB Martí Naval i Barceló. Des de la candidatura destaquen que el professor ha estat “implicat fortament en la reconstrucció nacional del país i en la recuperació d’una Barcelona abandonada a la decadència econòmica i social”. El partit, independentista i a qui molts vinculen a l’extrema dreta, no té res a veure -tot i compartir el nom- amb l’antic FNC, fundat a finals del segle XX i que finalment va passar integrar-se a Esquerra Republicana (ERC).

L’actual FNC és un partit sense representació institucional i que ara fa el pas de presentar-se a unes eleccions bastant polaritzades i sense gaires bones expectatives -cap enquesta publicada fins ara els dona opcions d’entrar al plenari-. En tot cas, la formació es presenta sota el lema ‘Per una Barcelona més catalana, rica, neta i segura al servei de la independència unilateral‘. I fan el pas amb un programa que busca eliminar l’urbanisme tàctic de l’era Colau i amb mesures com l’adjudicació de treballs comunitaris als receptors de prestacions sense cotització.

També presenten propostes molt dures contra aquells establiments i negocis que no fan ús del català, contra els pisos turístics i els manters. En tot cas, tot plegat són mesures poc detallades que fa temps que difonen a les xarxes socials i que ampliaran “pròximament” en una roda de premsa.

Tots els candidats escollits

Cada cop queden menys incògnites de cara a les eleccions del 28 de maig. Aquest divendres s’ha confirmat que l’expresident del Barça, Sandro Rosell, no es presentarà a les eleccions. Aquest anunci -que ha fet Xavier Trias- juntament amb la confirmació de Daniel Sirera com a cap de llista del PP i de la més que probable candidatura d’Anna Grau a les files de Cs, deixen gairebé totes les primeres espases confirmades. El FNC s’agrupa ara a la llista d’aquests partits que competiran en unes de les eleccions més ajustades que es recorden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa