Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guerra d’enquestes a Barcelona: quines han sortit i què diuen
  • CA

Cada cop el degoteig d’enquestes és més abundant. Aquest matí, el programa El món a RAC1 ha avançat una enquesta interna dels PSC, elaborada per Gesop, que dona la victòria al seu líder, Jaume Collboni. El socialista obtindria 10 regidors, molt a prop de Comuns, ERC i Junts, que n’assolirien uns 8. A la part baixa del recompte, aquest sondeig deixa la porta oberta al retorn de la CUP al plenari, manifesta un cop més la patacada de Cs i deixa sense opcions l’expresident del Barça Sandro Rosell i la ultradreta de Vox.

Aquesta enquesta deixa entreveure, així com ho fan també les altres que han sortit, una batalla molt intensa entre Collboni, Trias, Maragall i Colau, que es resoldrà segurament a la photo finish. És més, aquest últim estudi apunta a un possible pacte a tres bandes per poder assolir la majoria i l’alcaldia. En tot cas, són simplement enquestes i cal analitzar-les des d’un punt de vista ampli. De fet, el mateix Collboni, que el passat 23 de desembre feia un tuit victoriós celebrant el resultat d’un sondeig, dies enrere advertia en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que “quan un fa un sondeig propi, hi ha tendència a pensar que se l’ha fet venir bé”.

L’enquesta de Metroscòpia

Els resultats de l’últim sondeig publicat disten bastant de l’enquesta de Metroscòpia, a la qual va tenir accés el TOT Barcelona. Un sondeig polèmic que, segons el primer informe, estava fet amb 800 madrilenys que viuen a Barcelona, però que després resulta s’havia fet preguntant a barcelonins, segons la posterior rectificació de Metroscòpia. Sigui com sigui, l’enquesta donava la victòria al PSC amb 11-12 regidors, seguit de la resta de grups favorits amb 7-8 representants. Una diferència massa gran tenint en compte els resultats tan ajustats que estan donant la resta de sondejos. A la part baixa, l’enquesta de Metroscòpia dona 3 regidors a Vox, un fet que no passa en cap altre sondeig, dos al PP i tres a la CUP.

L’enquesta de Junts que dispara Trias

El grup municipal de Junts treballa amb resultats ben diferents. En aquest cas, una enquesta encarregada pel partit a GAPS, situa l’exalcalde Trias com a guanyador de les eleccions amb una forquilla d’entre 10 i 12 regidors amb una estimació de vot entre el 22% i el 23%. Superaria, així, Comuns, PSC i ERC, que es repartirien pràcticament la resta de cadires del consistori. CUP i Cs quedarien fora, i el PP en podria tenir entre 2 i 3 i VOX, entre 0 i 2.

L’enquesta de Junts, a la qual també ha tingut accés el TOT Barcelona, fa diverses preguntes a una mostra de 803 persones, enquestades entre el 2 i el 10 de desembre, que acaben dibuixant un clar plebiscit per al 28M, no només pel que fa al resultat final en regidors sinó perquè oposa dos models de ciutat a l’hora de resoldre els principals problemes.

L’enquesta de Foment del Treball

Els empresaris també s’han unit a la tendència i han encarregat la seva pròpia enquesta. De fet, van ser els primers que la van publicar a principis d’octubre. Segons el seu sondeig, el PSC guanyaria les eleccions i els comuns de l’actual alcaldessa, Ada Colau, caurien al tercer lloc. Els socialistes obtindrien entre 11 i 12 regidors, mentre que ERC i Colau igualarien els 10 representants actuals. Junts també escalaria posicions fins als 8-9 representants i entraria en la pugna per l’alcaldia. Cs, Valents i Vox, en canvi, quedarien fora de l’hemicicle.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fora amb aquests miserables a desembre 27, 2022 | 13:09
    Fora amb aquests miserables desembre 27, 2022 | 13:09
    Collboni i Colau han d'estar fora de l'Ajuntament i vetats de per vida a qualsevol carrec polític.
  2. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a desembre 27, 2022 | 19:25
    Barceloni fastiguejat. desembre 27, 2022 | 19:25
    Però, què voleu? On voleu anar amb un personal així?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa