Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Daniel Sirera: “Mai he vist la ciutat tan degradada com ara”
  • CA

El PP ja té candidat de cara a les eleccions de maig. Després de l’adeu de Josep Bou, la cara visible dels populars durant aquest mandat, el partit ha optat per col·locar-hi un vell conegut, Daniel Sirera, que torna a la política municipal nomenat pel president dels populars a Espanya, Alberto Núñez Feijóo. Durant la seva primera compareixença com a candidat, Sirera diu que “mai he vist la ciutat tan degradada com en aquests moments i ha posat sobre la taula les bases amb què basarà la seva campanya. En aquest sentit, l’alcaldable del PP pretén aglutinar el “vot constitucionalista”. Sobre possibles pactes electorals, el candidat ha dit que acceptarà “de bon grat” qualsevol partit que vulgui recolzar-lo com a alcalde, també si els vots venen de la ultradreta de Vox.

Malgrat tot, el candidat popular ha matisat davant les preguntes dels periodistes que el seu objectiu és que tothom “que pensa votar a Vox” el voti a ell i, per tant, que aquesta governança conjunta “no succeeixi”. D’aquesta manera, Sirera ha demanat que “totes les persones que van votar a Cs o a Vox o altres forces puguin confiar en el PP com a únic partit que planti cara als populistes i als independentistes”. Amb tot, ha volgut mostrar un perfil “dialogant” i obert a diferents opcions “sense renunciar als meus principis ni al que pensa el PP”.

Crítiques a Trias i Collboni

D’altra banda, l’alcaldable del PP s’ha mostrat força crític amb el candidat de Junts, Xavier Trias, amb qui ha reconegut mantenir una bona relació. Malgrat tot, Siera ha defensat que “el Trias d’ara no és el d’aleshores” i que abans l’exconvergent “no era independentista”. Coincidint amb la trobada hispano-francesa d’aquests dies, Sirera li ha demanat a Trias “que digui al seu partit que amb aquestes coses no es juga i no es posi de perfil i actuï amb responsabilitat”.

Sobre la ciutat, el popular ha criticat que sigui “una ciutat insegura, bruta, amb greus problemes de mobilitat. Vull que Barcelona torni moderna, acollidora, divertida i que atregui inversions i talent”. I més enllà de les crítiques habituals als Comuns, també ha responsabilitat el candidat del PSC, Jaume Collboni, a qui considera “part del problema”.

Una Barcelona “completament bilingüe”

Sirera ha desgranat, d’altra banda, part del programa, que es basarà en propostes per millorar -diu- la seguretat, la neteja i la mobilitat. A més, el candidat popular aposta per una Barcelona “completament bilingüe” i assegura que no perdrà “ni un minut de la capacitat municipal en parlar d’independència”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a gener 11, 2023 | 20:38
    FRAN BCN gener 11, 2023 | 20:38
    Sr Sirera, si vostè està pesadet amb el castellà no es menjara una rosca del votant catalanoparlant, faci faci
  2. Icona del comentari de: Josep a gener 12, 2023 | 17:36
    Josep gener 12, 2023 | 17:36
    Una mica de seny per fer política de ciutat, sinó no val la pena perdre el temps. I un altre cosa: si, la ciutat està feta una merda entre el trànsit, carrers tallats i la persecució amb tema etiquetes i ara a les motos. Ens poden deixar tranquils ?? Gràcies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa