Fricció al govern municipal per les autopistes sense peatges: el PSC rebat els comuns

Els socialistes asseguren que la proposta de pagar per ús de les carreteres "en cap cas" és la postura del govern municipal

La regidora socialista a l’Ajuntament de Barcelona Rosa Alarcón ha replicat a la tinenta d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que la fi dels peatges “reverteix un desequilibri territorial” i són una “millora per a la seguretat viària”. La portaveu del PSC s’ha manifestat d’aquesta manera després que Sanz hagi lamentat la falta d’un “model clar” de gestió de les infraestructures quan s’han aixecat la majoria de peatges i hagi instat la Generalitat a concretar una “proposta realista” de pagament per ús de les autopistes. Fonts socialistes han afirmat, en aquest sentit, que la postura de Sanz pot ser la seva o la del seu partit, però “en cap cas” la del govern municipal “ni la de la ciutat”.

Tant Alarcón com el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, el també socialista Jaume Collboni, consideren que la fi dels peatges suposa acabar amb un greuge i un desequilibri territorial. Ahir, a través de Twitter, Collboni emfatitzava la necessitat d’abordar “el debat sobre el futur de la sostenibilitat de la xarxa viària avançant en equitat territorial i seguretat, sense oblidar els criteris ambientals”.

Per la seva part, fonts del govern municipal han remarcat al TOT Barcelona que el posicionament de Janet Sanz es manté a favor de la retirada dels peatges però que planteja que caldria “tenir enllestit un nou model de gestió pública per part de la Generalitat”. En la mateixa línia, subratllen que l’exemple que ha mencionat Sanz, el pagament per ús de les carreteres, anava en la línia de les directrius europees de “desincentivar l’ús del cotxe“. En aquest embolic, es dona la situació que la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, està supeditada a l’àrea que lidera com a tinent d’alcaldia Janet Sanz.

Comentaris

    Jordi Trencavel 02/09/2021 7:39 pm
    Ayuso, Ayuso, et necessitem
    Anònim 02/09/2021 7:55 pm
    Mai mullar-se, molestar mai!!!!
    Tripartit no, gràcies 02/09/2021 11:31 pm
    Des-incentivar l'ús del cotxe particular passa en primer, primeríssim terme per augmentar, millorar, abaratir i fer arribar arreu el transport públic. Això ho saben la senyora Colau, el senyor Collboni i fins i tot els nens de bolquers, com sabem tots que el model de mobilitat basat en el cotxe privat és insostenible. La senyora Colau només pensa en augmentar impostos per engreixar la xarxa d'estomacs agraïts que es la base social de la Comuna Pudenta, però no ha mogut un dit per estendre i abaratir el transport públic a Barcelona, presoner de l'estructura mafiosa de TMB, un cau d'endollats amb sous astronòmics sense cap formació pel càrrec que ocupen. Del senyor Collboni, dient que és un membre del psc's, sucursal del PPSOEMOC'S, ja està dit tot.
    Jaum 03/09/2021 12:53 am
    El cotxe particular surt millor q el transport public. Feu_ho be i en parlem. Vaig agafar el covid a rodalies, pagant 8 euros des de granollers i sense seure al mb retard. Vergonya Comuns
    Dani_Andreuenc 03/09/2021 12:57 am
    Els Comuns com sempre. Fotent merda en totes direcciones, renyant tothom. Quins trossos de merda.
    Un 03/09/2021 7:43 am
    La vinyeta SI. Res mes
    Impostos perla miseria de Catalunya, vivaMaduro Junqueras 03/09/2021 7:45 am
    Catalunya 15 impostos autonomics, Madrid cap. ERC.JUN5S.CUP MAFIA DE LLADRES, ROBAR, ROBAR I ROBAR!!! VISCA CATALUNYA LLIURE D'IMPOSTOS, MORT A LA CATALUNYA VENEZOLANA DELS COMUNISTES ERC.JUNT.COLAU.CUP, partits per la miseria dels catalans. Qui pugues robar com un junqueras I FAMIGLIA de ferrovial. ROBAR ES ERC.JUNTS
    amb comu no podem 03/09/2021 9:12 am
    diàleg de besugos, la sanz, que és una contradicció constant i una llepaculs, i l'alarcon, una piloteta del culboni
    rd 03/09/2021 9:17 am
    fora la truja colaua, inútil vividora
    Fora la bencina i el diesel 03/09/2021 9:57 am
    Si es vol que no es contamini res, que facilitin la introducció de cotxes, motos, bicicletes i patinets elèctrics, i que promocionin la producció de energia fotovoltaica per la seva carrega. Altre cosa, son imbecilitats.

Nou comentari