Colau proposa que a les autopistes lliures de peatges es pagui per ús

Planteja a la Generalitat un sistema de pagament per ús a les vies ràpides sense peatge per desincentivar l'ús del vehicle privat

L’aixecament de diverses barreres de peatge a Catalunya des de l’1 de setembre és, a parer del consistori que lidera Ada Colau, una decisió que deixa entreveure mancances. Vist amb un cert recel per l’impacte mediambiental, el govern municipal considera que s’hauria de desincentivar l’ús del cotxe i que es podria plantejar el pagament per ús d’algunes d’aquestes vies que ara han quedat sense peatge. Especialment, però, reclamen a la Generalitat que aclareixi quina gestió pública es farà a partir d’aquestes infraestructures.

El peatge de Martorell aquest vespre / Alèx Recolons (ACN)
El peatge de Martorell / Alèx Recolons (ACN)

Ho ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que ha instat la Generalitat a concretar una “proposta realista, realitzable i que es pugui aplicar com abans millor” de gestió pública de les infraestructures.

La regidora dels Comuns ha defensat un model que incorpori “el pagament per ús” de les autopistes i autovies per desincentivar-ne la circulació. Aquesta és la proposta i petició del govern barceloní dos dies després que s’aixequessin la majoria de peatges a Catalunya.

“Anem una mica tard. M’hagués agradat que l’1 de setembre tinguéssim un model clar”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia, que ha criticat que es generin expectatives de poder utilitzar les autopistes perquè són gratuïtes mentre això agreuja el problema de contaminació.

La tinenta d’alcalde també ha avisat que les directrius de la Unió Europea marquen que l’any 2024 totes les vies d’alta capacitat han de tenir una gestió pública que en desincentivi l’ús, com a eina per lluitar contra l’emergència climàtica.

Comentaris

  amb comu no podem 02/09/2021 2:49 pm
  i jo vull que tu deixis de ser alcaldessa de Barcelona
   Ferran 02/09/2021 7:31 pm
   Y yo, familia y amics....
  Definbitiu: aquesta senyora vol plegar 02/09/2021 3:25 pm
  Però, aleshores, de que coi viurà?
  Manel 02/09/2021 3:27 pm
  A veue quan desapareix aquesta zumbada
  Lluís BCN 02/09/2021 4:12 pm
  Au va calleu, el vostre fanatisme és insuportable. Primer, caldria que rodalies fos un medi de transport ideal, avui dia encara no es ideal. Prou ja de matxacar al vehicle privat, molta gent l'usa perquè anar segons on o carregat de maletes i família, no es "sostenible" netegeu la ciutat que fot pena...
  Ricard 02/09/2021 4:26 pm
  Quan els castellans hagin pagat 50 anys peatges començarem a parlar de pagar peatges nosaltres. No oblidem que continuem pagant molts peatges.
  miquel puigpelat 02/09/2021 4:36 pm
  Quina obsessió de ficar-se on no la demanen. Prou feina te a Barna, que no la sap resoldre.
  Fat boy 02/09/2021 4:58 pm
  Molt be pero nomes en El sentit de sortida de barna.
  JordiP 02/09/2021 5:39 pm
  La Colau i la Sanz formen una parella que provoca més hilaritat que els germans Tonetti, que també treballaven en parella. Això que diuen ara ho han llegit mil cops a la premsa d'aquests darrers dies. Fan com la meva dona: ordenen que es faci una cosa que ja s'ha fet o s'està fent, Per exemple: jo tanco una finestra i la meva dona diu "Jordi, tanca la finestra". Si això és indicatiu de la qualitat de la gestió municipal d'una urbs tant conflictiva com Barcelona, estem apanyats. Així anem, de mal en pitjor.
  Marta 02/09/2021 6:06 pm
  Aquesta dona que vagi a viure a l'emporda,i ,que agafi cada día el cotxe per anar i venir,que ho pagui de la seva butxaca ,a veure com o veu llavors,Gili...

Nou comentari