Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fracassa la concentració a Barcelona a favor de la detenció dels CDR
  • CA

Després de les múltiples -i multitudinàries- concentracions d’aquesta última setmana en contra de la detenció de nou membres de CDR acusats de terrorisme i tinença d’explosius, un col·lectiu va decidir convocar-ne una més però en sentit invers. El lema de la crida era “amb violència no” i anava acompanyat de la frase “amb explosius… ni mitja broma”. Unes frases que fan referència a una suposada violència i existència de bombes que, de moment, no ha quedat provada en cap cas. Així que, de facto, era una concentració per donar suport al relat que vincula independentisme i violència, tot i la manca de proves que així ho demostrin. Finalment, però, l’hora de la cita a la plaça Sant Jaume ha arribat i la crida a les xarxes s’ha desinflat. Tan sols s’hi han presentat una quarantena de persones.

L’origen de la proposta, presentar-se sense símbols polítics ni banderes, amb uns cartells blancs, seguia la línia de concentracions com la de la tardor del 2017. En aquell cas, gent vestida de blanc va omplir la plaça Sant Jaume per demanar “diàleg”. En aquesta ocasió, però, el resultat ha estat diametralment oposat. 

Entre els assistents, s’hi ha pogut veure al diputat del PSC al Parlament Ferran Pedret o a Maria Comín, membre de Federalistes d’Esquerres i germana del conseller a l’exili Toni Comín. Era una de les partíceps que aguantava el cartell blanc, bàsic, que deia “no” a la “violència” i als “explosius”. 

La presència a la crida ha estat tan baixa que el col·lectiu es confonia amb altres grups de gent que caminaven per la plaça. De fet, per mostrar-ho en una comparativa, el cúmul de persones convocades amb motivacions polítiques era molt similar al d’un cercle de turistes que feien una ruta guiada. 

A l’esquerra, un grup de turistes fent una ruta guiada, a la dreta, els convocats amb motius polítics / D.C.

 

Més notícies
“Tots som CDR”: protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil per la detenció d’independentistes
Notícia: “Tots som CDR”: protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil per la detenció d’independentistes
Comparteix
La mobilització vol protestar contra l'actuació policial que atribueix terrorisme i rebel·lió als arrestats la passada matinada
Artadi critica les detencions d’independentistes i Cs li demana la dimissió
Notícia: Artadi critica les detencions d’independentistes i Cs li demana la dimissió
Comparteix
La portaveu de JxCat ha lamentat que no es tingui informació dels detinguts

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El palanganero. a setembre 28, 2019 | 18:33
    El palanganero. setembre 28, 2019 | 18:33
    Ai que en faig pipi,tanta gen "demòcrata" del PSC(paràsits subvencionats castellans),ni pagant arreplegant tants anormals per fer el ridícul.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa