Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Tots som CDR”: protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil per la detenció d’independentistes
  • CA

Centenars de persones s’han aplegat aquesta nit al voltant de la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia. Han clamat contra les nou detencions que la Benemèrita ha executat aquesta passada matinada a diferents poblacions de Catalunya amb acusacions de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius. L’escrit de la Fiscalia de l’Estat apuntava, a més, que s’investigava aquestes persones com a part dels Comitès de Defensa de la República (CDR). Per aquest motiu, un dels crits pincipals dels concentrats des de dos quarts de nou a Gràcia ha estat “tots som CDR”, com a mostra de solidaritat amb els arrestats. Altres consignes repetides amb insistència han estat “la policia tortura i assassina” o “independència”. 

A més, la protesta ha tingut lloc a les instal·lacions on precisament han estat les dues persones acusades que han quedat en llibertat després de la detenció, ha informat l’ACN aquesta tarda. La protesta ha comptat també amb una resposta ràpida de la formació política Endavant Jovent, que ha repartit uns cartells amb la imatge d’agents de la Guàrdia Civil amb l’icònic tricorni posat i el missatge “que se’n vagin”. Un lema que ha fet èxit i ha estat corejat també per la gent present al carrer

La primera línia de la protesta a travessera de Gràcia amb Nàpols, al costat de la caserna de la Guàrdia Civil / D.C.

L’únic incident lleu ha arribat quan s’han llançat ous injectats amb pintura contra agents dels Mossos. En aquell moment, una part de la primera línia de protesta a l’altura del carrer Nàpols –l’altra ha estat a l’altura del carrer Roger de Flor– s’ha mostrat contrària a l’acció. “No, no! Som gent de pau”, han clamat algunes veus, especialment de gent gran, situades a l’inici de la concentració. “Autodefensa no és violència”, ha respost la contrapart més jove.

Crítiques al govern català

De retruc, també els ha tocat rebre crítiques a formacions integrades al govern de la Generalitat. En nombroses ocasions, les consignes populars han reclamat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i han picat la cresta a una part dels partits independentistes. “Esquerra i PDECat, la paciència s’ha acabat”, s’ha cridat amb força. De fet, el cordó policial que ha mantingut allunyat els manifestants de la caserna policial ha estat desplegat pels Mossos d’Esquadra, que ha mobilitzats desenes d’agents antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) a la travessera de Gràcia i ha tallat, també, l’accés al carrer d’en Grassot.

L’ambient de la mobilització ha variat entre la indignació i la befa a la Guàrdia Civil. En clau irònica, s’ha cridat “a por ellos“, “que nos dejen actuar” i “¿dónde están las croquetas?”. 

Possible posicionament del consistori

Una de les presents, instal·lada a un dels costats de la primera línia al costat Nàpols, ha estat la líder de facto del grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi. Primer, ha aguantat amb esportivitat els càntics que afectaven el partit viculat a la seva formació –i del qual en va formar part–. Després, ha explicat a aquest diari que mantindrà converses amb ERC i BComú per valorar si promouen un posicionament institucional de l’Ajuntament com a resposta a les detencions ordenades per l’Audiència Nacional. “El que ha passat avui, fins on sabem, és gravíssim. És un nou 20 de setembre, una nova amenaça”, ha apuntat.

Mentrestant, la protesta al carrer, a un quart d’onze de la nit, s’ha dissolt definitivament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A falta de explosivos buenos son escraches a setembre 24, 2019 | 06:46
    A falta de explosivos buenos son escraches setembre 24, 2019 | 06:46
    A ver si hay suerte y convencemos a Colau para que haga una performance con su disfraz de abeja en los correfocs de la Mercé. Aunque costará, porque es mujer discreta y sin ningún afán de protagonismo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa