Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Arrels caracteritza quatre candidats com persones sense llar

La Fundació Arrels ha impulsat una acció que fa mirar la campanya electoral amb uns altres ulls. Concretament, ha caracteritzat diversos candidats a l’alcaldia de Barcelona com persones sense llar. Ho ha fet en el marc de la campanya #ningúsesedrets, que té l’objectiu d’evidenciar “com és d’inversemblant el fet que una persona sense llar pugui transformar-se en un actor polític de pes”.

El cartell electoral de Colau transformat amb intel·ligència artificial / Arrels
El cartell electoral de Colau transformat amb intel·ligència artificial / Arrels

Els protagonistes d’aquesta campanya són els quatre candidats dels partits que més representació tenen a Barcelona: l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau; el candidat de Junts, Xavier Trias; el candidat del PSC, Jaume Collboni; i el candidat d’ERC, Ernest Maragall. Arrels ha editat les seves imatges amb intel·ligència artificial per donar-los aspecte de persones sense llar. Tanmateix, ha substituït els noms de les seves candidatures o lemes electorals per frases que recorden la difícil situació de les persones que no tenen una casa en la qual dormir. Per exemple, en el cas de Trias, el nom de la candidatura “Trias per Barcelona” s’ha canviat per “Ell no pot fer res per BCN”. En el cas de Colau ja no es llegeix “Barcelona obre camí”, sinó que apareix “Ella no pot obrir camí”. Pel que fa a Collboni i Maragall, “De nou Barcelona” i “L’alcalde de tothom”, s’han convertit en “Ell no es pot presentar de nou a Barcelona” i “Ell no pot ser l’alcalde de ningú”, respectivament.

L'alcaldable del PSC Collboni / Arrels
L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni / Arrels

Sense dret a vot

En el context d’aquesta campanya, Arrels ha denunciat que “només el 32% de les persones que viuen al carrer a Barcelona podran votar”. Davant d’això, insisteix que cal “visibilitzar” el fet que les persones sense llar estan excloses del dret a la plena ciutadania: “no podran presentar-se com a candidates a unes eleccions, fer propostes polítiques i incidir en la societat i, moltes vegades, tampoc tenen dret a vot”.

El candidat d'ERC, Ernest Maragall / Arrels
El candidat d’ERC, Ernest Maragall / Arrels

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa