Forn demana un permís per sortir cada dia a treballar fora de la presó

L'exregidor té "una oferta de feina" i ha presentat la documentació necessària ara que la té adjudicat el segon grau penitenciari

L’exconseller i exregidor Quim Forn, empresonat per l’1 d’Octubre des de novembre de 2017, ha demanat un permís per sortir cada dia a treballar fora de la presó. Fonts de JxCat han explicat al TOT Barcelona que Forn “té una oferta de feina” i “ha presentat la documentació” necessària per acollir-se a aquesta autorització. Ha manifestat des de fa mesos aquesta voluntat, però no l’havia pogut tramitar fins que se li ha adjudicat el segon grau penitenciari. 

Un cop recopilada i lliurada tota la paperassa requerida, està a l’espera de l’autorització de Serveis Penitenciaris, que confia rebre aquest mateix febrer. Fa dos mesos Forn va anunciar públicament que deixava la política institucional. En una entrevista a Vilaweb va aclarir que la decisió no ve motivada per la inhabilitació sinó perquè ja ha fet “tot el que havia de fer”. Tot i així, el que va ser cap de llista de JxCat a les eleccions municipals matisava que seguirà col·laborant amb moviments polítics i socials: “Hi ha moltes maneres de participar, de ser actiu i comprometre’s amb el país”, ha rematat. 

La sentència del Procés va condemnar Forn a 10 anys i mig de presó i el període d’inhabilitació per exercir un càrrec públic estarà vigent durant el mateix temps. 

Més informació

Nou comentari