Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Forn deixa de ser regidor de Barcelona per la condemna del Suprem
  • CA

La condemna contra Quim Forn s’ha consumat aquest divendres amb la seva pèrdua imposada a l’acta de regidor, que ha assumit Francina Vila com a número 7 de la llista de JxCat a les passades eleccions municipals. El fins ara president del grup i cap de llista deixa de ser electe del consistori barceloní, on va ser tinent d’alcaldia, per la inhabilitació que el Suprem li imposa juntament amb 10 anys i mig de presó. Forn estarà inhabilitat pel mateix temps, més d’una dècada.

La regidora de JxCat Francina Vila pren possessió en substitució de Quim Forn | Meritxell Martínez Pauné

La regidora de JxCat Francina Vila pren possessió en substitució de Quim Forn | MMP

Vila ha assumit l’acta en un clima trist i alhora reivindicatiu. Ja havia estat electa del plenari barceloní durant dos mandats, amb Xavier Trias: un a l’oposició i l’altre com a regidora de govern responsable de l’àrea de Dona i Drets Civils. Vila ha recordat que la seva entrada al ple és causa directa d’una sentència: “Prenc possessió perquè Joaquim Forn, home honest, ha estat privat dels seus drets fonamentals per una sentència injusta i ignominiosa”. Així mateix, s’ha compromès a “seguir l’estela que en Quim va deixar en aquesta casa” i ha fet “una crida a tots els demòcrates d’aquest ajuntament” per fer de la institució “un referent al món en drets i llibertats”.

[r:1]

Vila també ha demanat a Ada Colau que davant d’aquesta causa no sigui equidistant: “En aquestes qüestions tant transcendents no ens podem permetre, com a càrrecs públics que som d’aquesta institució mil·lenària, cap tebiesa o equidistància. No hi ha terme mig si una és demòcrata”.

Francina Vila es col·loca una agulla amb un llaç groc durant la seva presa de possessió de Francina Vila en substitució de Quim Forn / MMP

Francina Vila es col·loca una agulla amb un llaç groc durant la seva presa de possessió de Francina Vila en substitució de Quim Forn / MMP

Colau defensa “saber trobar punts d’acord”

L’alcaldessa –que presidia l’acte amb emoció continguda i li ha canviat la cara en sentir el retret–, ha reconegut que la benvinguda de Vila era fruit d’una situació d’excepcionalitat mai abans viscuda a l’Ajuntament. “Compartim els sentiments ambivalents, la tristor i la convicció que d’aquí només en sortirem amb més democràcia i no amb menys”, ha dit en referència a la proposta que va presentar la vigília amb Pablo Iglesias i Jaume Asens. No obstant, ha defensat també la necessitat de “saber trobar punts d’acord” i de “posar en valor la pluralitat” de la ciutat.

Colau defensa el diàleg en la presa de possessió de Francina Vila en substitució de Forn / MMP

Colau defensa el diàleg en la presa de possessió de Francina Vila en substitució de Forn / MMP

A l’acte han assistit els altres 4 regidors de JxCat –Elsa Artadi, Neus Munté, Ferran Mascarell i Jordi Martí–, la seva família, l’exalcalde Trias, la diputada Anna Tarrés i la cuinera Ada Parellada, que va tancar la llista de les eleccions al Congrés. La major part de regidors d’ERC també han participat a l’acte, al que ha assistit com a única representant socialista la tinenta Laia Bonet. Dels tres partits constitucionalistes del consistori, només Cs ha enviat un representant Cs, el regidor Paco Sierra. Ni PP ni Barcelona pel Canvi han assistit a l’acte, un gest de cordialitat habitual al consistori.

Comiat sentit de Forn des de la distància

“Em sap greu no poder servir així la ciutat que tant estimo”, ha lamentat Forn a través de Twitter una hora abans de l’acte de presa de possessió de Vila. Amb el mateix to sobri, ha desitjat “sort i encert” a Vila i a la resta del seu grup municipal.

 

Més notícies
Forn, després de ser condemnat a 10 anys de presó: “No defallim”
Notícia: Forn, després de ser condemnat a 10 anys de presó: “No defallim”
Comparteix
Agraeix el suport a través de Twitter i afegeix "visca Catalunya lliure"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vcens a octubre 25, 2019 | 08:39
    Vcens octubre 25, 2019 | 08:39
    Farsa de Judici franquista borbònic ,farsa de país Espanya ,arruïnat,mafiós,i represor Anem cap a la república Catalana lluny d'Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa