Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foc creuat entre govern i oposició per la retirada de cartells electorals
  • CA

Els comuns han intentat avergonyir JxCat per haver denunciat la retirada d’un cartell electoral mal col·locat a Gràcia, a través d’una proposició en suport als treballadors de la brigada municipal. S’ha aprovat amb els vots del govern i Manuel Valls, però ha acabat convertida en una esbroncada polítíca de tots contra tots. “Hi ha treballadors que van ser increpats els següents dies quan retiraven altres cartells mal situats, fins al punt que alguns van demanar canvis de lloc de feina”, ha advertit Eloi Badia (BComú) a la comissió d’Urbanisme. “Usen d’escut els treballadors per tapar les seves vergonyes!”, li ha replicat Francina Vila (JxCat).

La polèmica sorgeix de la protesta de membres de JxCat a Twitter per la retirada d’un cartell penjat d’un fanal del carrer Astúries, amb una fotografia dels operaris. Poc després, com va contrastar el TOT Barcelona in situ, va aparèixer al mateix fanal un altre cartell dels comuns. Ni el primer ni el segon complien l’ordenança municipal, que prohibeix col·locar propaganda al mobiliari públic. L’Ajuntament va sortir del pas mostrant la varietat de cartells retirats.

Vila ha expressat un “suport absolut als treballadors” però ha exigit al govern que no donin “lliçons de moral” sobre les queixes públiques de JxCat. Ha acusat als comuns de fer populisme i ha lamentat l’actual nivell de neteja de la ciutat. Laia Bonet (PSC) ha fet costat als comuns i ha exigit “rectificar” la “mala política” de polemitzar sobre cartells: “Han traspassat línies vermelles en difondre imatges dels operaris i falsejar el funcionament de l’Ajuntament”.

El debat, això sí, ha servit almenys perquè els 7 partits del consistori reconeguessin obertament que se salten la normativa perquè els espais electorals legals són insuficients. Un dels formats no admesos més habituals, ha assumit Jordi Coronas (ERC), són els cartells rígids de polipropilè penjats de forma casolana amb brides. “Tots els partits n’hem penjat però els primers en usar-ne van ser vostès el 2015 i quan els ho vaig dir [l’exregidor Gerardo] Pisarello em va respondre que els comuns venen de l’activisme i s’havia d’entendre”, ha rondinat.

Badia ha reconegut que hi ha “milers de cartells mal posats” i ha emplaçat a tots els grups a parlar-ne “d’aquí uns mesos” i arribar a un pacte per redreçar aquest paisatge assilvestrat cada cop que hi ha eleccions. Celestino Corbacho (Cs) ha reclamat al govern que “no li tremoli el pols per fer complir les ordenances”, Óscar Ramírez (PP) ha aprofitat per criticar la col·locació de llaços grocs i Manuel Valls ha demanat a JxCat “joc net”.

Més notícies
Cartells electorals retirats per l'Ajuntament en situar-se en espais prohibits / Ecologia Urbana
Els cartells electorals, vulneració crònica de l’ordenança de Barcelona
Notícia: Els cartells electorals, vulneració crònica de l’ordenança de Barcelona
Comparteix
Una passejada permet localitzar fàcilment propaganda política en espais prohibits, com el mobiliari urbà
L'Ajuntament de Barcelona ha publicat imatges dels cartells retirats per evitar polèmiques / Ajuntament
L’Ajuntament exhibeix cartells retirats d’Albiach per contrarestar les queixes de JxCat
Notícia: L’Ajuntament exhibeix cartells retirats d’Albiach per contrarestar les queixes de JxCat
Comparteix
Colau i Puigdemont s’afegeixen a la picabaralla per la retirada de cartells electorals a Barcelona
El cartell d'En Comú Podem al fanal on al matí hi havia el de JxCat / TOT Barcelona
Albiach substitueix Borràs al fanal d’on operaris municipals han despenjat el cartell de JxCat
Notícia: Albiach substitueix Borràs al fanal d’on operaris municipals han despenjat el cartell de JxCat
Comparteix
Poques hores després de despenjar el cartell de Borràs, n'ha aparegut un d'En Comú Podem
Una operària municipal retira un cartell de JxCat a Gràcia / Twitter
Polèmica per la retirada d’uns cartells electorals de JxCat
Notícia: Polèmica per la retirada d’uns cartells electorals de JxCat
Comparteix
L’Ajuntament justifica la mesura perquè no estaven en llocs habilitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa