Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament exhibeix cartells retirats d’Albiach per contrarestar les queixes de JxCat

Un vídeo publicat a Twitter per Pilar Rahola d’una treballadora del servei de neteja de Barcelona retirant un cartell electoral de Laura Borràs d’un fanal al barri de Gràcia ha provocat una picabaralla a les xarxes entre JXCat i BComú. La presidenta del grup municipal de Junts, Elsa Artadi, ha acusat el govern d’Ada Colau de fer una neteja “selectiva”, feta “en funció del color polític dels cartells”, segons ha denunciat. “Tots hem vist cartells els comuns als fanals de la ciutat i com encara n’hi ha de penjats de Colau del 2019”, ha afegit.

El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha sortit en defensa dels treballadors públics, i des de l’Ajuntament han recordat que aquest cartell no estava en un lloc autoritzat. “És una falta de respecte als treballadors públics acusar-los de treballar al servei d’una formació política. Es retiren tots els cartells mal col·locats, i ho saps”, ha dit Martí a Artadi, i ha afegit que “no val tot en una cursa electoral, encara que es vagi perdent”.

Qui també s’ha pronunciat ha estat el cap de llista simbòlic de JxCat, Carles Puigdemont, qui ha assegurat a través de Twitter que el dia 14 les urnes seran plenes “de paperetes” del seu partit. “Sense drets electorals, sense cartells… i tanmateix guanyarem”, ha assegurat insistint que la candidata Laura Borràs serà la primera dona presidenta de Catalunya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost a Artadi i Puigdemont acusant-los de difondre “teories conspiratives” i “delirants” que posen en el punt de mira els treballadors municipals. “Els exposen amb imatges i qüestionen la seva professionalitat”, ha assegurat demanant també una rectificació per part de JxCat.

El propi Ajuntament, a través del servei d’Ecologia Urbana, ha fet una piulada apuntant que els serveis de neteja retiren els cartells electorals del mobiliari urbà en què no està permès col·locar-los, d’acord amb l’Ordenança Municipal. Ha afegit que les tasques es fan en el moment en què es detecta la presència de publicitat electoral fora dels espais habilitats, com ara els fanals, on està prohibit penjar-hi cartells amb brides.

En aquest sentit, ha recordat que les brigades municipals actuen “de la mateixa manera” amb la retirada de la propaganda “de tots els partits” i fan la seva feina “amb total imparcialitat”. També que no hi ha “cap directriu” de “cap mena”. De fet, considera que a diferència d’altres campanyes, les brigades han traslladat que hi ha molts menys cartells, un fet que els permet ser més “efectius” i que la retirada d’aquells que no estan posats correctament “es nota molt més”. “El criteri de retirar cartells sempre hi ha estat”, ha conclòs.

També el regidor Eloi Badia, dels comuns, ha sortit a criticar Junts per Catalunya. “Deuen anar molt malament les enquestes per pensar que es donen instruccions polítiques per retirar cartells de llocs prohibits. Trist espectacle atacar els treballadors públics”, ha etzibat Badia, que ha subratllat que es retiren cartells de tots els partits. “De les ‘fake news’ a les ‘fake polèmiques'”, ha dit.

Després del vídeo publicat per Rahola, ha començat a circular per Twitter una fotografia del mateix fanal amb un cartell de la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, que hores després també ha estat retirat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa