Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Felip VI torna a Barcelona pel 250è aniversari de Foment del Treball
  • CA

Felip VI tornarà una vegada més a Barcelona per presidir la celebració del 250è aniversari de Foment del Treball, durant el qual s’entregaran les medalles commemoratives de la patronal i els XIV Premis Carles Ferrer Salat. L’acte, que tindrà lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el pròxim dilluns 29 de novembre, comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’última visita del rei espanyol a Barcelona va ser a finals d’octubre, quan va ostentar la presidència d’honor de la cimera mundial Future of Tourism World Summit que es va celebrar a la Llotja de Mar. És el setè viatge de Felip VI a la capital catalana des del mes de març. A mitjans d’octubre també va viatjar a Barcelona per l’entrega dels premis Planeta i un parell de setmanes abans havia inaugurat el saló de l’Automòbil.

Protestes de baixa intensitat

Les darreres visites del monarca espanyol a Barcelona han estat marcades per diverses protestes organitzades pel moviment independentista, tot i que no han tingut el poder de convocatòria dels últims anys per la divisió dels partits i el refredament de la indignació social causada per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del Procés.

Durant la visita de Felip VI a la capital amb motiu de la inauguració de l’Automobile Barcelona, que es va avançar un dia perquè no coincidís amb l’aniversari de l’1-O, l’ANC, Òmnium i els CDR van convocar una concentració sota el lema habitual “Catalunya no té rei!” La protesta no va passar d’un tall de trànsit a la plaça Espanya i va tenir poca assistència.

La principal novetat del viatge per commemorar el 250è aniversari de Foment del Treball és que tant Aragonès com Colau ha confirmat la seva assistència a la recepció. El Govern de la Generalitat ha deixat enrere el boicot institucional a Felip VI i, de fet, Aragonès ja ha coincidit amb el rei espanyol en diverses ocasions, com a la reunió anual del Cercle d’Economia i al Mobile World Congress (MWC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa