Ernest Maragall explota contra el PSC per “abusar” del llegat de Pasqual Maragall

El cap d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha explotat contra el ministre Salvador Illa i el PSC per referir-se a l’exalcalde i expresident Pasqual Maragall. El regidor republicà, que va estripar el carnet socialista fa anys igual que el seu germà, ha demanat respecte als seus antics companys de files a l’hora de referir-se al llegat de l’alcalde olímpic. “Emplaço a qui representi el PSC a callar per sempre sobre Pasqual Maragall Mira”, ha piulat.

Ha recordat que ell mateix ha renunciat a lluir el seu fort vincle personal i polític –va ser la seva mà dreta a l’Ajuntament i la Generalitat– amb Pasqual Maragall i ha reivindicat que el seu llegat és “patrimoni del país i de ningú en particular”. També ha carregat contra el ministre Salvador Illa, designat candidat socialista a les eleccions catalanes del 14 de febrer: “Quan escolto el senyor Illa usar i abusar de la seva referència em revolto però no em sorprenc”.

Pasqual Maragall va anunciar l’any 2007 que li havien diagnosticat Alzheimer i fa més d’una dècada que viu apartat de l’esfera pública. El passat mes de febrer va morir la seva dona, Diana Garrigosa, un puntual personal i polític per a l’exalcalde i per al seu germà. Diversos partits i candidats s’han declarat maragallistes els darrers anys, sense que l’homenatjat pugui pronunciar-se sobre qui és realment fidel a les seves idees i qui les usa a conveniència. Fins ara Ernest Maragall havia mantingut un discret silenci sobre totes aquestes manifestacions.

Nou comentari

Més notícies

Ernest, segons Pasqual

L’exalcalde i expresident desgrana anècdotes i records del seu germà, que ara segueix els seus passos i aspira a liderar l’Ajuntament de Barcelona
Imatge d'arxiu de Pasqual Maragall / Europa Press (José Oliva)
PASQUAL MARAGALL PARTICIPA EN DESAYONOS DE EP

  (Foto de ARCHIVO)

17/5/2006

Cinquanta testimonis en una pantalla retraten el Pasqual Maragall “visionari”

L'eix vertebrador de la cinta és la Lluna, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde es va instal·lar a casa seva
Ernest Maragall (ERC), en una foto d'arxiu / Jordi Play

Ernest Maragall, sobre la mort de Diana Garrigosa: “És un cop de puny”

Maragall ha explicat que, malgrat les condicions de l'Alzheimer que pateix el seu germà, aquest "es va posar a plorar"

Commoció a la política barcelonina per la mort de Diana Garrigosa

La mort sobtada de l'esposa de Pasqual Maragall desperta sentides mostres de condol entre els regidors barcelonins