Commoció a la política barcelonina per la mort de Diana Garrigosa

La mort sobtada de l'esposa de Pasqual Maragall desperta sentides mostres de condol entre els regidors barcelonins

La mort sobtada, d’un infart, de Diana Garrigosa ha commocionat la política barcelonina. Regidors de diversos partits li han dedicat un sentit record i han donat el pèsam a la família a través de les xarxes. L’esposa de Pasqual Maragall va treballar com a funcionària a l’Ajuntament de Barcelona durant el tardofranquisme, va ser clau en la trajectòria política de l’exalcalde i president, que li consultava bona part de les decisions de major transcendència. D’ençà de la detecció de l’Alzheimer que pateix Maragall, Garrigosa ha estat una ferma activista en favor de la investigació d’aquesta malaltia degenerativa i presidia la fundació Pasqual Maragall. 

[r:1]

Personalitats municipals com l’alcaldessa Ada Colau, els tinents d’alcaldia socialistes Jaume Collboni i Laia Bonet o el regidor de JxCat i exconseller Ferran Mascarell han recordat la seva trajectòria, així com l’exalcalde Xavier Trias i els presidents dels grups municipals de Cs i BpC, Luz Guilarte i Manuel Valls. L’alcaldessa ha tingut un record especial també per a l’exalcalde, allunyat des de fa anys de l’esfera pública a causa de l’avançat estat de la seva malaltia.

Cerimònia de comiat

La cerimònia de comiat de Diana Garrigosa es farà demà dimecres a les 13 hores al Tanatori de Sant Gervasi, segons un comunicat de la família. La vetlla començarà a partir de les 9 hores al mateix tanatori. La dona de l’expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, va morir ahir dilluns de manera sobtada als 75 anys a casa seva. Garrigosa presidia la Fundació Pasqual Maragall que ella mateixa va crear per lluitar contra l’alzheimer. Llicenciada en econòmiques i professora d’informàtica, Garrigosa va tenir tres fills amb Maragall, i va ser militant del PSC durant bona part de la seva vida. Es va donar de baixa del partit el 2006, poc abans que se sabés que el seu marit no tornaria a ser presidenciable. 

Més informació

Nou comentari