Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC retreu a Colau que vulgui tancar el CIE a cop de tuit
  • CA

El grup municipal d’ERC ha retret a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que pretengui tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca a cop de tuit i enviant cartes al govern espanyol. “Envies cartes quan estàs a l’oposició”, li ha etzibat la regidora, que espera molta més implicació de Colau “quan el seu partit està al govern de l’estat i té capacitat per incidir i exigir que es tanqui el CIE”. Els republicans faran un prec a l’alcaldessa en aquest sentit al ple de demà divendres.

Alamany ha recordat que la reivindicació de clausurar el centre d’internament per a persones en situació irregular va ser una de les grans apostes dels comuns en arribar al govern municipal, però fins ara “no hi ha hagut cap mena de resultat”, ha dit. Durant el confinament el CIE ha estat tancat per la impossibilitat de poder retornar els interns als seus països d’origen i s’ha demostrat que és un equipament “totalment prescindible”.

Fa uns dies Colau i l’alcalde de València, Joan Ribó, van demanar per carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el tancament “definitiu” de tots els CIE, però fonts del mateix ministeri ja van confirmar al TOT Barcelona que la seva intenció era reprendre l’activitat tan bon punt es tornessin a permetre els vols internacionals per repatriar els interns. De fet, Interior ha aprofitat el confinament per fer obres de remodelació i habilitar un espai per recuperar el mòdul de dones, que no estava en funcionament des del 2013.

Més endeutament

ERC també portarà al ple de divendres una proposició per reclamar al govern espanyol que derogui la Llei d’Estabilitat Pressupostària per “millorar la capacitat financera” de l’Ajuntament de Barcelona, ja que el consistori necessita poder utilitzar el superàvit i endeutar-se per fer front a totes les despeses que generarà la crisi econòmica postpandèmia. “No s’entén que, tenint els recursos, l’Ajuntament no els pugui gastar”, ha lamentat Alamany.

Fa temps que els republicans critiquen la manca d’influència del govern municipal de BComú i el PSC en la política econòmica de Pedro Sánchez, que fa uns mesos va anunciar que flexibilitzaria la normativa per donar més marge als ajuntaments, però des de llavors no se n’ha tornat a saber res. “No es pot demanar un esforç a la ciutadania quan no es canvien les regles del joc per permetre l’endeutament de l’Ajuntament”, ha insistit Alamany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa