Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama a Colau un pla contra l’incivisme en grans festivals
  • CA

El grup municipal d’ERC reclamarà al govern encapçalat per Ada Colau més inversió per evitar comportaments incívics en grans esdeveniments a Barcelona. Els republicans faran la petició formal en la comissió de Presidència que se celebrarà aquest dimecres amb l’objectiu de garantir que no es tornen a repetir episodis com els que tenen lloc quan se celebren a la capital catalana festivals com el Primavera Sound o quan arrenca la temporada forta de turisme estival.

“Constatem que el govern municipal no ha fet els deures ni en el mandat anterior ni en aquest. Tampoc han fet cap plantejament estratègic en qüestions de turisme ni pel que fa a grans esdeveniments”, ha remarcat en una roda de premsa aquest dilluns la regidora Elisenda Alamany, que considera que s’hauria d’apostar per reforçar els diferents serveis desplegats per garantir aquesta convivència amb el veïnat.

Demanda per acumulació de concerts

La tornada del Primavera Sound després de dues edicions sense poder celebrar-se ha reactivat les queixes dels veïns de l’entorn del Fòrum pel soroll i l’incivisme que generen aquesta mena de grans esdeveniments. De fet, la plataforma Stop Concerts -que aglutina una part del veïnat afectat- presentarà de manera imminent una demanda per l’acumulació de concerts en aquesta zona de la capital catalana.

Encara que la irritació no és en exclusiva amb el Primavera Sound, part del veïnat del Fòrum hi personifica les seves queixes pel fet de ser l’esdeveniment que atreu més públic. En aquest sentit, cal recordar que el festival ha aplegat prop de mig milió de persones en la seva doble edició d’aquest 2022.

Objectiu: salvar la Colònia Castells

Per altra banda, el grup municipal d’ERC presentarà dimecres també una proposta per garantir la preservació del patrimoni “arquitectònic, cultural, històric i social” de la Colònia Castells, un barri obrer fundat el 1923 al barri de les Corts per acollir els treballadors de la fàbrica Castells que ara està en perill pels plans urbanístics municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa