ERC garanteix el suport als comptes de Colau al marge del que passi al Govern

Els pressupostos es votaran en el ple municipal aquest divendres

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha assegurat que garantirà el suport als Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, que es votaran en el ple municipal d’aquest divendres, al marge del que succeeixi en la Generalitat després de la compareixença del president Quim Torra: “en cap cas posarà en risc cap votació”.

En roda de premsa aquest dimecres, el regidor republicà ha sostingut que no vincularan al Govern una decisió que ja han pres, i ha afegit que es mantenen ferms en les seves conviccions: “ens devem a l’Ajuntament de Barcelona”.

Corones ha explicat les iniciatives que presentaran en el pròxim ple, entre les quals es troba la creació d’un servei d’assistència legal per als afectats dels pisos turístics “amb l’objectiu de protegir a totes les persones que sofreixen les conseqüències d’activitats turístiques il·legals”. En aquesta mateixa proposició, reclamaran que es garanteixi i es reforci el servei de vigilància i control perquè no sofreixi cap discontinuïtat, i la posada en marxa d’una campanya publicitària internacional per a conscienciar als turistes de les conseqüències negatives que poden experimentar si es lloga un pis turístic il·legal.

També presentaran un prec perquè s’insti al Govern central a anul·lar la sentència del Consell de Guerra que va condemnar a mort a l’expresident Lluís Companys, una declaració institucional per a il·legalitzar la Fundació Francisco Franco, i una pregunta per a conèixer el balanç del Pla de Xoc en el districte de Ciutat Vella.

Més informació

Nou comentari