Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC detecta “possibles irregularitats” en els comptes del Consorci de Turisme de Barcelona
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha detectat “possibles irregularitats” en els comptes del Consorci de Turisme de Barcelona del 2019, unes incorreccions que “es podrien repetir en el període 2020”. El ple de la institució participada per l’Ajuntament de Barcelona i per la Cambra de Comerç del divendres 26 de març ha d’aprovar els comptes de fa dos anys.

Dimarts els republicans van demanar l’informe d’auditoria i els sous del director general i sots-director, així com que se’ls aclarissin detalls com la indemnització d’un exalt càrrec, el lloguer de la Llotja de Mar –propietat de la Cambra–, “pagament de factures” a treballadors per serveis de fisioterapeutes o “regals” per matrimonis o aniversaris previstos al conveni col·lectiu. Els republicans també han demanat informació sobre contractes “que no han seguit la normativa interna de contractació” que “obliga a demanar sempre tres ofertes”, segons informen a través d’un comunicat.

Sobre aquesta última qüestió, i segons explica ERC, el Consorci al·lega que des del gener de 2020, amb la incorporació d’una nova responsable de contractació, hi ha hagut “canvis en la gestió de la contractació”, per bé que es compleixen “de manera escrupolosa” les instruccions internes de contractació.

L’entitat també ha explicat als republicans que s’han fet procediments d’adjudicació directa amb tres ofertes per a tots els procediments de més de 15.000 euros –IVA exclòs– i menys de 60.000€ –IVA exclòs–.

Afegeix que s’han aplicat els procediments de licitació pública a través de procediment obert per a tots els contractes amb valor estimat superior als 60.000 euros –IVA exclòs–.

En paral·lel, ERC denuncia que, segons informacions periodístiques, l’11 de novembre del 2020 es va fer una adjudicació directa de serveis per import de 286.000 euros –sense IVA– a l’empresa Wheelzzz Europa, adjudicació que va vèncer el 12 de febrer. L’objecte de l’adjudicació era la “creació, preparació i execució d’una campanya publicitària per a la reactivació del centre de la ciutat de Barcelona”.

Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ERC ha sol·licitat al consistori l’expedient de la contractació i alerta que demanarà les “explicacions pertinents” si detecta qualsevol irregularitat en el contracte.

ERC va aprovar els comptes

Fonts del govern municipal recorden que el tancament i aprovació dels comptes del 2019 es va fer al Consell General del Consorci de Turisme de Barcelona del gener d’aquest any, i que “va ser aprovat per majoria” amb l’abstenció del PP i els vots favorables dels representants de la part pública i privada, “inclosos els d’ERC”.

Les mateixes fonts assenyalen que les contractacions en el marc del Consorci de Turisme de Barcelona es fan “d’acord a la legalitat vigent” i “seguint la normativa interna de contractació” que el govern municipal ha aportat a aquest ens “en ares de facilitar la transparència i fiscalització de la seva activitat econòmica en tant que consorci publico-privat”.

Més notícies
Imatge d'arxiu de turistes a Barcelona / Europa Press
Barcelona aspira a recuperar aquest estiu la meitat del turisme perdut per la pandèmia
Notícia: Barcelona aspira a recuperar aquest estiu la meitat del turisme perdut per la pandèmia
Comparteix
El consorci llança una campanya per posicionar la capital catalana com una ciutat des d'on treballar a distància
Turistes a les Rambles | Jordi Play
Nova compra d’un hotel al cor de Barcelona
Notícia: Nova compra d’un hotel al cor de Barcelona
Comparteix
El fons israelià Nitsba Group paga 9 milions d'euros per un 2 estrelles prop de la Rambla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa