Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana un ple extraordinari a l’Ajuntament pel Catalangate
  • CA

ERC demana un ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona pel Catalangate. Els republicans volen que els 41 regidors i regidores es posicionin sobre l’espionatge massiu a líders independentistes, entre els quals hi ha el líder d’Esquerra a la capital catalana, Ernest Maragall, i també la líder de Junts al consistori, Elsa Artadi. És per això que demanen un consell plenari monogràfic per rebutjar l’ús de la tecnologia Pegasus contra almenys 65 personalitats de l’òrbita que defensa la independència de Catalunya. Entre aquestes persones, a més de personalitats del món de la política, també hi ha periodistes.

Aquest ple ha de servir, entre altres, perquè l’Ajuntament reclami una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats. Els republicans exigeixen als representants públics de la capital que condemnin els fets i apostin per la democràcia. Igualment, demanen que l’Ajuntament “es comprometi a protegir i preservar els drets de les persones espiades, donant suport a les iniciatives jurídiques que s’obrin arran de les denúncies de les víctimes”.

Aquest cas d’espionatge polític va en contra dels valors democràtics, de llibertat, civils i polítics que ha de representar i preservar la Unió Europea. Estem convençuts que el conjunt de grups, si es defineixen com a forces democràtiques, s’hauran de posicionar contra la vulneració de drets fonamentals i l’abús il·legal i il·legítim contra qualsevol individu o col·lectiu”, assegura Maragall. Per poder convocar un ple d’aquestes característiques cal que 11 regidors hi mostrin suport. Com ERC disposa de 10 regidors, cal que algun altre grup municipal s’hi afegeixi, com podria ser el cas de Junts.

A més de la condemna i la comissió d’investigació al Congrés, si el plenari ratifica la voluntat dels republicans, l’Ajuntament insta a la resta d’institucions públiques perquè mai més torni a succeir res similar, després del cas destapat pel The New Yorker. En concret, volen “reclamar que l’estat adopti les mesures necessàries per erradicar aquest tipus de pràctiques antidemocràtiques i garantir així que cap persona pugui ser víctima de persecució per defensar un projecte polític”, tal com han requerit, a través d’un comunicat de premsa, fet públic aquest diumenge.

Més notícies
La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, participa en el tradicional esmorzar literari a l'Ajuntament de Barcelona / Eli Don (ACN)
Díaz “té molt clar” que Colau tornarà a ser alcaldable per Barcelona
Notícia: Díaz “té molt clar” que Colau tornarà a ser alcaldable per Barcelona
Comparteix
"L’acompanyaré quan ella disposi i ho vulgui", diu la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social
Ernest Maragall intervé a la reunió dels republicans al Parlament / ACN
Maragall considera el ‘Catalangate’ “molt més greu que el ‘Watergate’
Notícia: Maragall considera el ‘Catalangate’ “molt més greu que el ‘Watergate’
Comparteix
El president del grup municipal d'ERC i diputat a Parlament subratlla que van atacar el seu mòbil quan era conseller d'Acció Exterior
Barcelona és un enclavament estratègic pels serveis d'intel·ligència internacionals / Foto: Alfons Puertas - Arxiu
La crisi d’Ucraïna torna a esperonar Barcelona com a ciutat d’espies
Notícia: La crisi d’Ucraïna torna a esperonar Barcelona com a ciutat d’espies
Comparteix
Els serveis d'Informació no tenen cap dubte que el crim organitzat rus establert a Barcelona col·laboraria amb Putin
George Lucas (esquerra) i Terry Jones (a la dreta de Lucas) a l’entrada de l’Hospital de Sant Pau el 21 de juliol de 1991 / Font: Arxiu Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Quan el jove Indiana Jones conspirava a Barcelona
Notícia: Quan el jove Indiana Jones conspirava a Barcelona
Comparteix
George Lucas va ambientar una aventura de l'arqueòleg a l’Hospital de Sant Pau, la Rambla i la Ciutadella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa