Envestida de Cs contra l’ús del català a l’Ajuntament

Ciutadans reclama que no es "discrimini" el castellà a l'Ajuntament

El grup municipal de Ciutadans assegura que a l’Ajuntament de Barcelona es vulneren els drets lingüístics dels barcelonins. La formació taronja presentarà al ple municipal una proposició perquè no es “discrimini” el castellà, ja que, segons Cs, “s’exclou l’espanyol” en les comunicacions oficials del consistori i “es vulnera la cooficialitat i la igualtat lingüística”.

Mari Luz Guilarte, presidenta de Cs, ha posat l’accent en què l’ajuntament de Barcelona “relega a l’espanyol a l’excepció i es vulneren els drets lingüístics dels barcelonins” i ha detallat mesures per pal·liar-ho, com que totes les comunicacions públiques es realitzin en castellà: “s’han realitzat campanyes institucionals en cinc idiomes i cap era l’espanyol, malgrat ser l’idioma majoritari entre barcelonins”.

C’s sobre els talls de la Meridiana

El grup municipal de Cs també portarà demà al ple una pregunta sobre els talls de la Meridiana, bloquejos que ja fa més de 100 dies que es repeteixen cada vespre de 20 a 22 del vespre. El partit taronja insta a l’Ajuntament que garanteixi la mobilitat a la zona per “ajudar els comerciants i restauradors que estan patint una reducció del 40% de la seva facturació”.

Més informació

Comentaris

  capitao lampiao 30/01/2020 6:30 pm
  Doncs si es vulneren que al proper ple s'expulsi als qui parlin en espanyol. Posats a vulnerar que es vulnerin del tot.
  Quatre gats 31/01/2020 10:43 am
  Poquets i molt enfadats els de Cs. Només van a l'atac. Només ofereixen ràbia. Quatre dies
  Agustí 02/02/2020 6:21 pm
  Doncs els bars, restaurants i similars que hi ha a l'entorn, pel que he vist quan hi he anat, deuen tenir un ciri a algun sant de la seva devoció perquè duri, i duri, i duri.....

Nou comentari