Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una enquesta d’ERC dona la victòria a Colau a les eleccions del 28M

La cursa electoral a l’alcaldia de Barcelona està més disputada que mai. La majoria d’enquestes donen almenys un triple empat entre formacions i tot fa apuntar que la victòria a les eleccions del pròxim 28 de maig es decidirà per només un grapat de vots. El darrer sondeig fet públic aquest dijous al matí prediu que l’alcaldessa Ada Colau guanyaria els comicis en nombre de votants, imposant-se en un triple empat a nou regidors amb l’exbatlle i líder de Junts, Xavier Trias, i el candidat republicà Ernest Maragall.

Així ho apunta una enquesta interna d’ERC elaborada per la companyia Netquest i compartida aquest dijous al matí per RAC1, que assenyala la irrupció de Trias com un fenomen que polaritza el debat, mobilitzant els votants de Barcelona En Comú i fragmentant el vot contra Colau. En aquest estudi s’ha analitzat l’evolució de la intenció de vot setmanal des de mitjans de gener fins ara.

Aquest sondeig deixa el PSC liderat per l’exprimer tinent d’alcalde Jaume Collboni en quarta posició, fora d’aquesta disputa a tres per la victòria, i també indica la irrupció a l’Ajuntament de Barcelona de la formació d’ultradreta Vox amb tres regidors. Completaria el consistori amb també tres regidors el PP encapçalat per Daniel Sirera, deixant sense representació partits com Ciutadans, Valents o la CUP.

Davallada de Collboni i pèrdua de pistonada de Trias

Pel que fa a l’evolució de vot, l’enquesta encarregada per ERC constata una important davallada de Collboni, que a principis d’any se situava com el candidat preferit per davant de Trias i Maragall i relegant Colau a la quarta posició. El panorama ja va començar a canviar a mitjans de febrer, quan l’exbatlle semblava imposar-se als comicis com a vencedor clar amb 11 regidors.

Des d’aleshores, però, l’estudi indica que Trias ha perdut pistonada mentre que Barcelona En Comú i ERC s’han mantingut en la mateixa línia, millorant les expectatives inicials. Amb els resultats d’aquest sondeig, només sumarien per poder formar govern un tripartit format pels Comuns, ERC i el PSC. El possible pacte a tres bandes entre Trias, PSC i PP quedaria d’aquesta manera completament descartat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No cola a abril 13, 2023 | 10:21
    No cola abril 13, 2023 | 10:21
    Si ningu traga a aquesta dona com pot sortir guanyadora? Si tothom critica a erc com poden sortir guanyadors? Alguna cosa falla aqui.
  2. Icona del comentari de: en fi a abril 13, 2023 | 11:39
    en fi abril 13, 2023 | 11:39
    una enquesta d'erc que dona guanyadorà la kolau, n'hi ha per llogar-hi cadires, que erc va de mal a pitjor, està clar, però que en tregui profit la okupa, és per fer-s'ho mirar, que aquesta dona n'ha fet de l'alçada d'un campanar
  3. Icona del comentari de: A l'aguait a abril 13, 2023 | 11:58
    A l'aguait abril 13, 2023 | 11:58
    No cal que facin aquestes enquestes els de ERC. Si volen representar quelcom que s'afanyin a fer un programa que representi als catalans.
  4. Icona del comentari de: Barcelonins: a abril 13, 2023 | 12:14
    Barcelonins: abril 13, 2023 | 12:14
    Teniu un problema.
  5. Icona del comentari de: Gerentocràcia a abril 13, 2023 | 12:38
    Gerentocràcia abril 13, 2023 | 12:38
    La Kulakau guanyarà i les tres mòmies no, però la mòmia guapa amb barba pactarà amb la Kulakau com sempre
  6. Icona del comentari de: La fantasma de la Kulakau a abril 13, 2023 | 12:41
    La fantasma de la Kulakau abril 13, 2023 | 12:41
    El problema és que la majoria de gent de Sarrià, Sant Gervasi, i part de l'eixample s'adona que la Kulau és bastant o molt popular a d'alres barris on es decideix realment el vot. L'estratègia de presentar mòmies polítiques vives (PSOE-PSC, ERC, NewCiu) serà desastrosa per treure l'alcaldessa que ajuda la gent sense habitatge a no tenir habitatge
  7. Icona del comentari de: Kulakau city a abril 13, 2023 | 12:43
    Kulakau city abril 13, 2023 | 12:43
    PSOEPSC i Podemos tornaran a governar en coalició la Kulakau city plena de brutícia i lladres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa