Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre la PAH i Junts per una protesta contra Artadi
  • CA

Topada aquest divendres entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i Junts. La plataforma antidesnonaments -d’on va sorgir l’alcaldessa Ada Colau- s’ha concentrat aquest matí davant de l’Ajuntament de Barcelona per demanar una reunió amb la líder de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, per demanar que el seu partit retiri les esmenes que ha formulat a la llei antidesnonaments amb què el Parlament preveu reinstaurar articles sobre el dret a l’habitatge que el Tribunal Constitucional va suspendre. En canvi, Junts diu que havia citat els membres de la PAH a trobar-se aquest matí però asseguren que els activistes no s’hi han presentat.

L’enganxada s’ha produït a través de les xarxes socials. La PAH ha difós al seu compte de Twitter que ha protestat a la plaça de Sant Jaume per “presentar una carta a Elsa Artadi i Junts per Catalunya davant la retallada que vol fer a la nova llei antidesnonaments”. Alhora, els activistes contra els desnonaments han afegit que s’han congregat a les portes del Consistori “per demanar una reunió” amb la formació independentista i “exigir la retirada” de les esmenes a la norma.

La resposta de Junts s’ha vehiculat també a través de Twitter. Els regidors Jordi Martí i Neus Munté han afirmat a la xarxa social que havien concertat una reunió amb la PAH a les 11.30 al despatx del grup municipal. La trobada, però, no ha tingut lloc perquè, segons tots dos membres de Junts, els activistes no hi han assistit. “No heu comparegut”, ha respost Martí a la PAH i ha rematat el missatge amb un significatiu “No es pot”, capgirant el lema “Sí que es pot” que la plataforma va popularitzar per encoratjar a aturar desallotjaments.

La PAH ha iniciat una campanya a ajuntaments d’arreu de Catalunya per instar els regidors de Junts que s’oposin a les esmenes del seu partit a la reformulada llei catalana contra els desnonaments. La plataforma qüestiona que la formació s’avingués a donar suport a la norma i després hagi presentat al·legacions. Entre altres aspectes, l’organització retreu a Junts que proposi compensacions per a propietaris i que pretengui modificar la definició de grans tenidors, per elevar de 10 a 15 les propietats que han de disposar per complir els requisits per protegir llogaters amb dificultats per pagar els costos de l’habitatge.

Més notícies
Agents dels Mossos davant del carrer Om al Raval / SHR
Desnonen una família del Raval mentre la mare portava els fills a l’escola
Notícia: Desnonen una família del Raval mentre la mare portava els fills a l’escola
Comparteix
L'Ajuntament assegura que el desnonament s'ha executat perquè el pis estava vinculat amb la venda de droga
La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, durant una roda de premsa / ACN
Junts porta a tots els barris la seva campanya de denúncia de punts bruts
Notícia: Junts porta a tots els barris la seva campanya de denúncia de punts bruts
Comparteix
Fins ara el partit ha rebut unes 200 denúncies ciutadanes amb espais pendents de netejar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa