Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen una família del Raval mentre la mare portava els fills a l’escola
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desnonat una família del Raval mentre la mare portava dos dels seus fills a l’escola. Segons han explicat al TOT Barcelona fonts del Sindicat d’Habitatge del Raval, el llançament s’ha fet “sense previ avís” i denuncien que la policia catalana ha executat una mesura cautelar d’un jutjat, que havia ordenat el desnonament perquè abans era un narcopís.

A primera hora del matí, la mare ha sortit de casa seva per acompanyar dos dels seus fills a l’escola. Mentre era fora, denuncia el sindicat, agents de paisà dels Mossos han arribat a l’edifici del carrer de l’Om número 9 per executar el desnonament. En aquell moment hi havia a casa el pare i el germà gran, que han obert la porta pensant que es tractava de treballadors de l’Ajuntament que tenien pendent una visita per comprovar l’estat del pis, que és de titularitat pública.

Versions contradictòries

Fonts municipals han justificat el desnonament perquè el pis està “vinculat amb la venda de droga” i que tant els veïns com el districte feia temps que reclamaven el desallotjament, que s’ha fet “d’acord amb les informacions dels cossos policials”, insisteixen. El consistori assegura que “l’únic motiu” que activa la maquinària municipal per desnonar un pis propietat de l’Ajuntament és la seva relació amb el tràfic de drogues o altres activitats delictives, com seria aquest cas.

Per la seva banda, fonts oficials dels Mossos han afegit una mica més de confusió a la situació i han afirmat que no tenen constància de cap vinculació de la família desnonada amb el tràfic de drogues, tot i que no descarten que el passat s’hagi pogut utilitzar el pis com a punt de venda.

El Sindicat d’Habitatge del Raval també té una versió totalment diferent a la de l’Ajuntament i ha criticat que el jutjat no hagi suspès el desnonament malgrat tenir constància que al pis ocupat ja no hi havia rastre de cap activitat relacionada amb el tràfic de drogues, que era el motiu de l’ordre de llançament. Els activistes també denuncien que el desnonament s’ha produït sense la presència de Serveis Socials, tot i que fonts municipals informen que han activat el protocol per buscar una alternativa habitacional per la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa