Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre comuns i ERC pel desallotjament de la Buenos Aires
  • CA

El regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, i el portaveu d’ERC al consistori, Jordi Coronas, s’han acusat mútuament de “cinisme” després que aquest matí els Mossos d’Esquadra hagin desallotjat la casa Buenos Aires de Vallvidrera. Serra ha assenyalat públicament JxCat i ERC, que el dia abans es van sumar a la CUP i a CatEnComú en una resolució al Parlament sobre aquest immoble, i els ha acusat d’enviar els “antiavalots per desallotjar amb violència” els ocupants.

Per la seva banda, Coronas li ha etzibat que el desallotjament és una “vergonya”, però que el “cinisme” és dels comuns perquè els Mossos complien una ordre judicial i no política. “Vam signar un compromís i segueix ferm”, ha dit el portaveu dels republicans, que manté l’aposta del seu partit per convertir l’antic hotel modernista en un equipament de barri. “Després d’avui, encara amb més motiu, així que menys tuits i anem per feina”, li ha dit. 

Al migdia l’alcaldessa s’ha sumat a la polèmica. Tot i que sense mencionar explícitament a ERC i JxCat, ha lamentat que “la Generalitat” ha enviat al desallotjament “un dispositiu policial desproporcionat”. Ha defensat que el consistori està “en tràmit de convertir la finca en equipament municipal” malgrat que ha reconegut que no prospera la negociació amb la propietat.

Aquest matí, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, també havia lamentat un desplegament policial “desmesurat” i “inacceptable”. L’Ajuntament fa temps que negocia amb els Pares Paüls –els propietaris de la casa Buenos Aires– per pactar una expropiació, ja que està en tràmit una modificació urbanística que convertirà l’antic hotel en un equipament públic. “No té sentit”, ha reiterat Sanz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa