Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Dura càrrega dels Mossos a la protesta pel desallotjament de la Buenos Aires
  • CA

Un contundent dispositiu d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra s’ha presentat per sorpresa avui al voltant de les 11.00 a la casa Buenos Aires amb la intenció de desallotjar-la. Han aparegut amb diverses escales per assegurar-se que tenien diversos espais per on accedir. Fonts de la casa han confirmat al TOT Barcelona que els agents han aconseguit entrar, finalment, i que hi havia pocs ocupants en aquell moment a l’històric edifici de Vallvidrera, ja que la majoria dels implicats en el projecte treballen.

Fa dues setmanes, els Mossos ja van intentar desallotjar la casa però no ho van aconseguir. Van retirar-se després de comprovar que hi havia més de 200 persones fent resistència. Avui s’han trobat una imatge totalment diferent. Les crides dels activistes per intentar evitar el desallotjament han arribat massa tard, però poc a poc ha anat arribant gent per protestar contra l’actuació dels Mossos i finalment els antiavalots han carregat contra els concentrats.

Durant els episodis de tensió, la policia ha anat a buscar diversos manifestants que s’ha concentrat a la plaça de Vallvidrera. Per retenir-los, hi ha hagut forcejaments de tota mena. Tanmateix, fins al moment, no s’ha produït cap detenció.

A la protesta també s’hi han acostat els diputats José Rodríguez (ERC) i Susana Segovia (Catalunya en Comú-Podem), que han intentat mediar amb la policia perquè és rebaixés el dispositiu una vegada s’havia aconseguit l’execució judicial, però han rebut una resposta negativa. El comandament dels Mossos a lloc els ha expressat que mantindran el dispositiu a peu de carrer mentre duri la concentració, ja que es pretén evitar que els manifestants puguin superar la línia policial i tornar a la casa.

El desallotjament ha arribat només 24 hores després que al Parlament els ocupants de l’antic hotel modernista mostressin el suport de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya en Comú-Podem i la CUP a la petició perquè no els desallotgessin. En un document signat per tots aquests partits es reclamava evitar l’ordre judicial. Es posava en valor el projecte social i es recordava que l’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un pacte per expropiar l’immoble, tal com ha recordat la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz. Tanmateix, avui ha tornat a pesar més la voluntat del jutge i de l’antiga propietat, la congregació dels Pares Paül.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa