Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada entre Colau i Protecció Civil per la informació sobre les restriccions
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat que el Govern no avisés amb més antelació de les noves restriccions a l’àrea metropolitana de Barcelona arran del repunt de coronavirus, que ja suma 680 positius nous en 7 dies. “Ho vam conèixer minuts abans. Les mesures és bo parlar-les i consensuar-les amb qui s’ha de veure afectat”, ha comentat Colau aquest dissabte als micròfons de RAC1. “Els ajuntaments sempre som els últims, se’ns hauria de tenir més en compte”, ha continuat l’alcaldessa.

Minuts després, la portaveu de Protecció Civil ha mostrat la seva sorpresa i ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona està representat al comitè tècnic del Procicat. “M’he quedat perplexa”, ha etzibat Isabel Ferrer. “En el comitè tècnic del Procicat hi ha un representant de l’Ajuntament de Barcelona, per tant coneix perfectament abans que siguin aprovades quines són les accions i les propostes que s’hi plantegen”, ha recalcat. “Ens ens reunim des de fa mesos cada 48 hores”, ha insistit. És més, ha assegurat que la persona assistent “té la possibilitat de proposar i oposar-se”, no només escolta, i segons Ferrer “en cap cas va plantejar que les mesures que es volien prendre estaven fora de lloc o eren excessives”.

En aquest sentit, ha atribuït la desvinculació de l’alcaldessa a un “posicionament polític” i no tant a una declaració “coherent” amb la realitat. “Són mesures molt complicades i sovint impopulars, però som davant d’una emergència sanitària mundial i ens hi estem jugant moltíssim”, ha defensat.

Colau: “Una prohibició general de la cultura no és de rebut”

Colau ha reiterat que ara “la ciutadania reclama una comunicació clara, coherent i precisa”. “I que quan es comuniquin les coses és perquè ja estan aprovades i en vigor. Per exemple, quan vaig saber de la recomanació d’evitar els desplaçaments a segones residències, vaig avisar el Govern que podia generar l’efecte contrari”, ha recordat l’alcaldessa de Barcelona.

“I sobre el rastreig fa 10 dies que avisem que no està musculat, que no està funcionant al 100%. Això s’ha d’arreglar ja”, ha insistit Colau, que ha finalitzat lamentant que les noves restriccions es converteixin en una “prohibició general de la cultura i dels espectacles”. “Creiem que no és de rebut. La cultura a Barcelona és segura perquè tots els equipaments –públics i privats- estan seguint les mesures de forma estricta”, ha avisat l’alcaldessa de la capital catalana.

“De fet, no s’ha produït cap rebrot conegut en l’àmbit de la cultura”, ha constatat Colau, que considera que una prohibició general com aquesta “ha provocat un enorme malestar al sector”. “S’han d’orientar les mesures cap a on s’estan produint els contagis: l’àmbit social i les trobades informals de més de 10 persones, i no la cultura, l’esport o el petit comerç”, ha conclòs l’alcaldessa de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa