Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona torna al nivell de contagis d’abril: 680 positius nous en una setmana
  • CA

El repunt de coronavirus a Barcelona ciutat ja es mostra clarament a l’estadística de nous casos positius. Les dades dels tests PCR positius poden variar molt cada dia i per veure la situació cal analitzar períodes d’almenys una setmana. La tercera setmana de juliol retrata molt bé la situació de la capital catalana: 680 nous positius en una setmana, des de dissabte 11 fins divendres 17 de juliol. El gran increment ha estat durant el que portem de setmana, amb 621 contagiats registrats entre dilluns i divendres.

Són xifres que no es veien a Barcelona des de mitjans d’abril, quan l’epidèmia acabava de superar el pic i començava lentament a remetre. I això que aquest còmput setmanal no inclou un dia anòmal, divendres 10 de juliol, en què el departament de Salut va arribar a recomptar 250 positius en una sola jornada.

Les dades provenen de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que mostra únicament els test PCR positius de la ciutat de Barcelona a partir del gran Registre Covid-19 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. No inclou altres dades que podrien generar confusió, com els tests serològics, que són casos antics que es descobreixen ara en analítiques de sang gràcies a la presència d’anticossos. A més cal tenir en compte que les xifres de la regió sanitària de “Barcelona ciutat” sempre són més altes que les municipals, perquè el territori administratiu que rep aquest nom de fet conté també Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

Aquest divendres l’alcaldessa Ada Colau ja va avançar que s’havien acumulat 414 casos nous en cinc dies i va advertir que el total setmanal encara pujaria. La Generalitat de Catalunya, en vista d’aquestes dades, va dictar un paquet de restriccions a la capital catalana que han entrat en vigor aquest dissabte a les 9h. Les principals mesures són la recomanació a la població de quedar-se a casa i no socialitzar amb amics i família, el tancament de locals d’oci nocturn i gimnasos i la limitació d’aforament a la restauració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa