Artadi acusa el govern Colau d’ignorar “l’emergència lingüística”

La presidenta del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni d’ignorar “l’emergència lingüística” que viu la ciutat. Durant un acte a Nou Barris, Artadi ha criticat la inacció del consistori: “Estem en una fase d’emergència lingüística i no tenim un Ajuntament que faci polítiques que protegeixin el català”, ha dit.

A la trobada a la plaça Carmen Laforet, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, hi han participat també la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els diputats de Junts Jaume Alonso Cuevillas i Josep Riera. És el segon acte polític del partit de Carles Puigdemont a la capital catalana per preparar les eleccions municipals del 2023, on s’han proposat convertir-se en la primera força de la ciutat –ara són la quarta amb cinc regidors–.

Els nyaps del govern

Durant l’acte, Artadi ha centrat la seva intervenció a denunciar els “nyaps” del govern municipal en matèria d’habitatge, mobilitat i seguretat, però ha fet una menció especial a la qüestió de la llengua, amb relació a la sentència que ha obligat una escola de Canet a impartir el 25% de les classes en castellà. “Si parlem de nyaps”, ha dit Artadi, “també hi ha un altre nyap que patim a Barcelona: l’ús de la llengua“.

La presidenta del grup municipal de Junts ha recordat que la taxa d’utilització del català entre els joves està sota mínims i mentrestant l’Ajuntament, en lloc de fer polítiques actives per protegir-lo, dona “el pitjor exemple de tots”, com la recent campanya publicitària que han hagut d’esmenar perquè contenia errors gramaticals greus. “És un assassinat en tota regla al català, i en el moment que més ho necessitem”.

Artadi també ha criticat el govern municipal per no voler una pista de gel a la plaça Catalunya i ha celebrat que els comerciants de Nou Barris hagin pres la iniciativa per instal·lar-ne una al districte. La presidenta del grup municipal de Junts ha retret a Colau que no hagi volgut un pessebre convencional a la plaça Sant Jaume i l’ha acusat de menystenir les tradicions de la ciutat.

Comentaris

  Català Desembre 12, 2021 | 15:52
  La Colau ho sap perfectament. I li'n refot de català.
  Manu Desembre 12, 2021 | 16:31
  En cataluña se persigue a niños de 5 años por hablar en español. Que ruleee.
  Ricard Desembre 13, 2021 | 11:15
  No m'agrada aquesta improvisació que fa Junts en la defensa de la llengua catalana. A Colau se li en refot la llengua, però una política no es munta de la nit al dia. Més seriositat si us plau.

Nou comentari