Els vots desinflats de Jacobi, entre les xifres curioses de les eleccions municipals

El cas de l'empresari alemany sorgeix d'una errada en el traspàs informàtic de les dades als servidors del ministeri de l'Interior

Les eleccions municipals –i fins i tot el seus recomptes oficials– han deixat diverses anècdotes arreu del territori català. Un exemple d’ells és el nombre de vots de Karl Jacobi, que en un primer moment semblava que havia recollit 1.145 vots però que, finalment, va veure una reducció en els seus suports de 131 butlletes que havien d’haver anat a parar a la llista de Manuel Valls des d’un primer moment. S’encarrega de recordar-ho el portal municipals.cat en un article que recull les xifres més curioses arreu de Catalunya, des dels 3 regidors que ha aconseguit Vox a tot el país fins a la situació d’una gran ciutat, com és Manresa, en què ERC i JxCat han quedat separats únicament per 11 vots. 

En el cas de Jacobi, l’error es va tenir en compte com un “greuge comú” –diuen fonts del ministeri de l’Interior– que pot passar en el recompte inicial, el qual es fa la nit electoral després de passar els vots apuntats a mà en una tablet que recull les dades i les fa arribar als servidors del govern estatal. Una situació que encara va ser més greu per a la CUP que, tot i que a Barcelona no va patir cap alteració rellevant, en l’àmbit català li van deixar de comptar en un primer moment 56.000 vots. 

El cas de Jacobi, però, no va ser l’únic en què més un bon grapat de vots es van situar a la llista equivocada. L’altra llista principalment inflada va ser Actua​, el partit de Baltasar Garzón liderat per Núria González a Barcelona, que va rebre centenars de butlletes que corresponien a JxCat. 

Més informació

Nou comentari