Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els resultats de les eleccions estatals entren en campanya
  • CA

Els resultats de les eleccions estatals a Barcelona han deixat dos partits amb el vent de cua –ERC i PSC– i tres que hauran de remar més durant la campanya electoral per millorar els suports obtinguts el 28A –BComú, JxCat i Cs–. Mai abans s’havien celebrat unes municipals un mes després d’unes estatals, tal com recorda un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). 

Barcelona és la ciutat on resulta mé senzill extrapolar les tendències registrades el 28A. Ernest Margall, per exemple, no va trigar gaire estona a proclamar que el 26M Barcelona tindria “un alcalde republicà i progressista”. És cert que les enquestes el situen com a un dels possibles vencedors dels comicis juntament amb Ada Colau, que tot i els mals resultats a les eleccions espanyoles –els comuns van perdre 50.000 vots respecte a les anteriors– encara té possibilitats de ser reelegida alcaldessa.

Sens dubte el PSC ha estat un dels grans beneficiats del 28A i gràcies als seus bons resultats Jaume Collboni ja es veu alcalde de Barcelona. Més feina tindran Cs i JxCat, que van quedar en quarta i cinquena posició a les estatals. El partit de Quim Forn i Elsa Artadi va afanyar-se a fer autocrítica i es va conjurar per remuntar de cara a les municipals. Cs, en canvi, fia tot el seu futur a la ciutat a Manuel Valls i la seva candidatura transversal.

Més notícies
Formes d’evitar formar part d’una mesa electoral el 26M
Notícia: Formes d’evitar formar part d’una mesa electoral el 26M
Comparteix
Casar-se el mateix dia, estar embarassada o ingressar en un convent de clausura són algunes maneres
La diàspora de l’antiga Unió, a les candidatures electorals de Barcelona
Notícia: La diàspora de l’antiga Unió, a les candidatures electorals de Barcelona
Comparteix
Partits i escissions com Demòcrates, Lliures i Units per Avançar s'han integrat a les llistes de Barcelona per al 26M

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa