Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La diàspora de l’antiga Unió, a les candidatures electorals de Barcelona
  • CA

L’antiga Unió Democràtica de Barcelona (UDC) perviu en diverses llistes electorals de Barcelona per a les municipals del 26 de maig. Fins a tres candidatures incorporen partits o escissions sorgits dels democristians, tot i que cap d’elles és el seu antic soci Convergència Democràtica, que ha evolucionat fins a l’actual Junts per Catalunya. Formacions com Lliures, Units per Avançar o Demòcrates han donat suport i han fitxat per diversos alcaldables, com detalla un curiós article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). 

Els independentistes d’UDC van fundar Demòcrates, partit que s’ha implicat en el procés de Primàries Catalunya juntament amb l’ANC. El resultat és la llista que encapçala Jordi Graupera sobre la denominació Barcelona és Capital – Primàries (BCAP-Primàries). La facció oficialista d’Unió, per la seva banda, va crear el partit Units per Avançar. Aquest corrent ha forjat una aliança amb el PSC, que aquestes municipals encarna l’exdirector dels Mossos, Albert Batlle, com a número 3 de Jaume Collboni. Batlle és exsocialista, de fet, però s’integra com a Units per Avançar a través del seu exconseller d’Interior, Ramon Espadaler. 

D’altra banda, exdirigents de CDC i UDC contraris a la independència van crear Lliures, que s’ha sumat a la candidatura del fitxatge ‘independent’ de Cs, Manuel Valls. La decisió ha portat al president de Lliures, Antoni Fernández Teixidó, a dimitir. Considera insuficient que Valls hagi situat de número 7 i de número 15 a dos representants de la seva formació, Òscar Benítez i Albert Guivernau.

Finalment l’exconseller Germà Gordó –que formava part de CDC però va sortir-ne poc després de la implosió de la coalició CiU– va impulsar Convergents com a escissió no independentista del PDECat. Es presentaran a les eleccions barcelonines en solitari, amb l’expresidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) Teresa Pitarch com a cap de llista i poques possibilitats de superar el 5% de llindar d’entrada al consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa