Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els presos polítics abandonen la vaga de fam
  • CA

Els presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull han abandonat aquest dijous la vaga de fam. Això ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la seva portaveu, Pilar Calvo, perquè consideren que ja han aconseguit els seus objectius. L’anunci arriba l’endemà que ho demanés el president de la Generalitat, Quim Torra, al·legant que “ja han aconseguit l’objectiu de remoure totes les consciències que s’havien de remoure”.

L’exregidor barceloní i exconseller Joaquim Forn ha explicat la seva decisió a través d’un missatge a Twitter on ha puntualitzat que “el Tribunal Constitucional es mou” i que “tothom és més conscient de la manca d’imparcialitat amb què serem jutjats”. De la mateixa manera, explica que ara es prepararà per judici “llarg i dur”. 

 

També ho havien demanat en un escrit tots els expresidents de la Generalitat i del Parlament i el síndic de Greuges, Rafael Ribó: “La vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha remogut consciències a escala nacional i internacional”.

Des del consistori, ja han arribat les primeres reaccions. El regidor del PDeCAT Jaume Ciurana ha agraït, també mitjançant un missatge a les xarxes socials, la decisió de deixar el dejuni permanent dels presos.

 

 

 

Més notícies
Forn: “Em trobo en un bon moment polític per aportar idees i, si cal, anar a una llista electoral”
Notícia: Forn: “Em trobo en un bon moment polític per aportar idees i, si cal, anar a una llista electoral”
Comparteix
Ha criticat Graupera per elaborar una proposta "massa personalista" i a Valls per ser "una operació mediàtica de laboratori"
“No deixeu de fer coses que reforcen la nostra lluita”: la vaga de fam de Forn
Notícia: “No deixeu de fer coses que reforcen la nostra lluita”: la vaga de fam de Forn
Comparteix
La portaveu dels presos, Pilar Calvo, afirma que estan "força cansats" però "mentalment forts"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa