Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Forn: “Em trobo en un bon moment polític per aportar idees i, si cal, anar a una llista electoral”
  • CA

L’exconseller Joaquim Forn, en presó preventiva i en ple procés d’una vaga de fam per denunciar la manca de justícia a Espanya, continua mantenint la porta oberta a liderar una candidatura a les eleccions municipals de Barcelona que ell insisteix hauria d’aglutinar tot l’independentisme. Així ho ha expressat a una entrevista per escrit concedida al Via Lliure de RAC1, en què ha aclarit que no l’obsessionen els càrrecs tot i que ara es troba en un “molt bon moment” per aportar idees i “si cal, anar a dins d’una llista electoral”. Fins i tot, no descarta presentar-se com alcaldable, remarcant que s’ha ofert “per ajudar al que faci falta”. Així i tot, per l’exregidor el principal és elaborar una única llista independentista que encara és possible. 

Les primàries proposades per Jordi Graupera i organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana, que s’han iniciat aquest cap de setmana, li semblen una bona idea que “s’ha plantejat molt malament. S’han convertit en un projecte massa personalista de Graupera i només poden que dividir encara més el vot independentista”. En canvi, en referència a Manuel Valls, ha destacat que cal tenir la seva candidatura en compte però “sorprèn que la gran aposta de Ciutadans sigui algú que ha fracassat estrepitosament a França”. En la mateixa línia, ha criticat el seu discurs sobre immigració, proper a l’extrema dreta, el baix coneixement dels barris de Barcelona i ha posat en dubte que es quedi al consistori si no guanya. “Algú se l’imagina quatre anys fent de regidor i a les comissions de l’Ajuntament? Valls és una operació mediàtica de laboratori”, ha conclòs. 

Sobre la vaga de fam que va anunciar que iniciaven el 3 de desembre tant ell com Josep Rull, sumant-se a Jordi Sànchez i Jordi Turull, l’exconseller ha explicat que es nota cansat, marejat i amb falta de reflexes. Actualment, està perdent un quilogram cada dia, però li diuen “que és normal i que això s’ha d’estabiilitzar”. De la mateixa manera, ha fet palès les dificultats per dormir, un dels principals efectes del dejuni permanent, i ha detallat que se’n va a dormir més tard de l’habitual i acostuma a tenir malsons. “L’objectiu de la vaga de fam no és que es resolgui la nostra situació, encallada amb els recursos sense resoldre al Tribunal Constitucional, sinó remoure consciències”, ha expressat Forn. Respecte el futur de la vaga de fam, el barceloní ha deixat clar que ell “no farà cap bestiesa”.

També, sobre el paper dels Mossos d’Esquadra les darreres setmanes, Forn ha destacat que és “un greu error polititzar la seguretat” alhora que ha demanat discreció i tranquil·litat per la feina dels agents. En referència a les crítiques al conseller d’Interior Miquel Buch, que ocupa la mateixa cartera Joaquim Forn va ocupar entre el juliol i l’octubre de 2017, ha remarcat que “el recolzament polític als Mossos sempre ha de ser explícit”, especialment a un moment difícil pel cos.  

També ha recordat el rol que van tenir els Mossos d’Esquadra als atemptats jihadistes del 17A, i ha subratllat que els Mossos actuen com una gran policia “homologable a qualsevol altre cos a nivell internacional”, tot apuntant que és aquesta qualitat la que genera recels a la resta d’Espanya. Pel que fa a les properes mobilitzacions ciutadanes de cara al 21D, ha reivindicat les accions a cara destapada i amb el pacifisme per davant. 

A la mateixa conversa, Forn ha dit “si avui jo no sóc al carrer és per culpa de VOX”, ja que és el partit d’extrema dreta qui manté l’acusació particular que provoca que estigui a presó. Al voltant d’aquest mateix partit, Forn ha afegit que “són gent sense compassió”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa