Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els actes de la “Primavera Republicana” han costat quasi 300.000 euros
  • CA

El programa d’actes municipal Primavera Republicana, dedicat a la commemoració dels 90 anys de la Segona República, ha tingut un cost de quasi 300.000 euros per a les arques públiques de l’Ajuntament. Ho ha fet públic el tinent d’alcaldia Joan Subirats arran d’una pregunta directa del PP a la comissió de Cultura municipal d’aquest dimarts.

El responsable del govern d’Ada Colau ha detallat que el cost total exacte és de 289.202 euros. La gran majoria, uns 220.000 euros, s’ha destinat a costejar les activitats organitzades durant 6 dies, totes de petit format a causa de les restriccions. La resta de la despesa ha estat per a infraestructures (32.000 euros) i comunicació (35.000 euros).

Un acte del programa municipal ‘Primavera Republicana’ / Ajuntament de Barcelona

El programa ha inclòs concerts als barris, lectures dramatitzades, dos espectacles al Born CCM i el canvi de nom del carrer de l’Almirall Aixada de la Barceloneta per carrer d’Emília Llorca. Coincidint amb la commemoració, dissabte el consistori va fer retirar l’escut d’armes del rei emèrit espanyol, Joan Carles I, de l’obelisc de la Diagonal.

La pregunta a la comissió ha derivat en una enganxada entre el regidor Òscar Ramírez (PP) i el tinent Joan Subirats (BComú), més per la justificació de la celebració que pel cost en sí mateix. El popular ha acusat el govern d’impulsar la commemoració per “obsessió antimonàrquica” i ha assegurat que hagués preferit celebrar una “primavera democràtica” de caire constitucionalista. Subirats ha recollit el guant i li ha etzibat que la Segona República precisament es va establir de forma democràtica i va acabar per un violent alçament militar. Així, l’ha acusat de “biaix històric” i de mantenir un “anacronisme resistencialista” sobre els valors republicans.

Més notícies
Colau fa retirar l’escut de Joan Carles I de l’obelisc de la Diagonal
Notícia: Colau fa retirar l’escut de Joan Carles I de l’obelisc de la Diagonal
Comparteix
L'Ajuntament assegura que l'insígnia reial "es va afegir a posteriori" al monument i avui queda "descontextualitzada"
L'estrena de la placa del carrer a Emília Llorca / Ajuntament
L’activista Emília Llorca desterra un militar del nomenclàtor de la Barceloneta
Notícia: L’activista Emília Llorca desterra un militar del nomenclàtor de la Barceloneta
Comparteix
Alhora, l'Ajuntament recorda el poeta Jaime Gil de Biedma amb una placa a la casa on va viure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa