Maragall prioritza un acord amb Colau i demana a JxCat que s’hi sumi

El líder d’ERC ha assegurat que els comuns han acceptat negociar un pacte de govern amb Maragall com a alcalde

Ernest Maragall ha explicat aquest dimecres que prioritza un acord amb Ada Colau i els comuns i ha demanat a JxCat que s’hi sumi perquè veu una “àmplia possibilitat de coincidència” en els objectius que persegueixen les tres forces a Barcelona. El líder d’ERC també ha assegurat que els comuns han acceptat negociar un acord de govern en el qual Maragall seria l’alcalde i ha “descartat” que hi hagi cap possibilitat de parlar amb el PSC per fer un govern d’esquerres.

Després de mantenir “converses formals” amb Elsa Artadi i Ada Colau per buscar un acord d’investidura, Maragall ha avançat que en les pròximes hores presentarà als dos partit una proposta “per definir els termes i els continguts” de l’acord per començar a treballar. A partir d’ara l’equip negociador d’ERC es reunirà amb BComú i JxCat per trobar punts de coincidència i buscar un programa conjunt.

Segons Maragall, les línies de treball inclouran tant qüestions de govern de la ciutat, amb una caire “progressista i transformador”, com de llibertat i democràcia, que inclourà “accions i iniciatives per treballar per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”. El calendari de reunions es concretarà aviat amb la idea d’arribar al ple d’investidura que s’hauria de celebrar el 15 juny si no hi ha retards en la publicació dels resultats definitius. La Junta Electoral ha d’acabar el recompte definitiu, que podria fer perdre al PP els seus dos regidors, ja que està només 45 vots per sobre del llindar del 5% que exigeix la llei electoral.

Més informació

Comentaris

    El que hauríeu d'haver fet 30/05/2019 11:14 am
    És anar tots plegats en comptes de dividir el sobiranisme en quatre llistes diferents, dispersant el vot. No són només els regidors que es perden sinó el desànim que sentim els independentistes davant la falta d'unitat, l'egoisme i el partidisme i la manca d'un projecte. Perquè la independència no és possible només amb els vots d'Esquerra ni només amb els vots de junts per cat. Si no voleu anar plegats, esteu condemnant el projecte. Ja podeu anar dient que Barcelona serà una repúblic

Nou comentari