Artadi critica les “caramboles” per fer Colau alcaldessa

Els candidats d'ERC i JxCat s'han citat al Parlament per discutir el pacte triple d'investidura que el republicà ha presentat també a Ada Colau

Les negociacions d’Ernest Maragall (ERC) amb JxCat i BComú ja estan en marxa. Fonts de JxCat asseguren que el republicà s’ha reunit aquest migdia durant 50 minuts amb Elsa Artadi (JxCat) al Parlament de Catalunya, aprofitant que tots dos tenien sessió plenària i són encara diputats de la cambra. Fonts d’ERC indiquen que Maragall ja s’ha reunit també amb Ada Colau i tant ell com l’alcaldessa faran balanç de la trobada aquest mateix dimecres.

La número dos de JxCAT per Barcelona, Elsa Artadi, ha fet una breu valoració als passadissos aquesta mateixa tarda de la reunió amb Maragall. En primer lloc, ha demanat a Ada Colau que respecti la llista més votada a les darreres eleccions i no impedeixi que Ernest Maragall es converteixi en alcalde. “És el que ha votat la ciutadania, que hi hagi renovació, que l’alcalde sigui Ernest Maragall, i no entendríem altres caramboles per fer alcalde qualsevol altre”, ha manifestat Artadi. Ha definit la reunió amb el cap de llista d’ERC com “cordial, tranquil·la i positiva”. JxCAT també li demana a Colau que aclareixi si accepta el suport de Manuel Valls i, per tant, del 155. “Veurem en les properes cap on vol anar l’encara alcaldessa”, ha afegit.

Artadi ha insistit que la ciutat reclama “canvi” i que el que vol és “un govern municipal eficient, que resolgui problemes, que no en creï de nous i que sigui 100% independentista i això és el que nosaltres defensarem”. Després d’estar reunits gairebé una hora al Parlament de Catalunya, on els dos han assistit al Ple, Artadi ha explicat que Maragall li ha traslladat que “cal parlar de drets, llibertats, de lluita antirepressiva i de les amenaces del 155”, a la vegada que s’han de posar sobre la taula “propostes de polítiques progressistes per Barcelona”. Tant en una qüestió com en l’altra “ens hi trobaran”, ha afirmat Artadi, que s’ha mostrat disposada a “treballar conjuntament en benefici de la ciutat, de Catalunya i de l’actual situació que hi vivim”.

JxCAT i ERC han establert els equips negociadors i ara es disposen a dotar de “continguts” les converses. Així mateix, han decidit mantenir una segona reunió “com a molt tard divendres” amb el cap de llista de JxCAT a Barcelona, Quim Forn, a la presó madrilenya de Soto del Real.

Més informació

Nou comentari