Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP encartella la Plaça Artós de Sarrià, emblema de la ultradreta
  • CA

La CUP-Capgirem Barcelona ha encartellat la plaça Artós de Sarrià, punt de trobada emblemàtic per a les manifestacions d’ultradreta, i ha penjat una lona amb el lema A la vila de Sarrià ens atrevim contra el feixisme junt amb el jovent d’Arran del barri. A l’hora dels parlaments, el número dos de la la candidatura a l’alcaldia, Jordi Magrinyà, ha assegurat que “quan l’esquerra falla, l’extrema dreta es frega les mans”. La portaveu nacional d’Arran, Adriana Roca, ha carregat contra l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per “no fer res per aturar el feixisme”. També ha intervingut el número sis de la llista de la CUP, Leo Bejarano. “Com a persona LGTBI, com a marica, aquesta gent venen a per mi”, ha assegurat.

Magrinyà ha qualificat la plaça d'”espai de referència del feixisme “, i ha recordat com els Mossos van portar-hi l’afició “neonazi” de l’Olympique de Lió quan l’equip gal va viatjar aquesta temporada a la ciutat comtal per enfrontar-se amb el Barça a la Champions.

El número dos de la CUP ha assegurat que el programa de la formació “posa l’antifeixisme al centre” i responsabilitzat els partits d’esquerres de facilitar l’auge de l’extrema dreta quan no compleixen amb les promeses electorals: “Hem de garantir drets, no fallar a l’hora de garantir l’accés a l’habitatge, no fallar a l’hora de garantir sous dignes. Cada reculada, cada política d’esquerres que no s’aplica és força i energia que se li sona a l’extrema dreta en el pròxim embat que faci a les institucions”.

En la seva intervenció, Bejarano –activista veïnal de Sarrià i de l’associació Casa Orlandai– ha citat una llarga llista d’agressions a membres de la comunitat LGTBI que han tingut lloc a Barcelona els darrers anys, i ha cridat a aliar-se amb “les persones racialitzades, els col·lectius feministes, i les forces d’esquerres de veritat”. “No vull tornar a entrar a l’armari”, ha assegurat.

Com a portaveu nacional d’Arran, Roca acusa l’Ajuntament de Barcelona de “no haver fet res” per acabar amb la presència de l’extrema a la plaça Artós, així com per “buscar i reparar” què va passar l’any passat amb l’incendi de l’Ateneu Popular de Sarrià. Interpel·lant l’alcaldessa Ada Colau, Roca ha dit: “L’amor no guanya a l’odi si no fem res. L’odi contra aquells que s’ho mereixen és legítim”. Roca també ha acusat la Generalitat d'”omplir-se la boca amb la lluita antifeixista” però no fer prou per frenar l’extrema dreta.

Més notícies
La CUP és l’únic partit amb un candidat trans per al 26M
Notícia: La CUP és l’únic partit amb un candidat trans per al 26M
Comparteix
Es tracta de l'activista Eloi Martín, número 13 a la llista dels anticapitalistes
Aragonés, Magrinyà, Alba Sanjurjo, Pere Casas, Garrobo, Míriam Aguirre, Asún Terol i Paco Garcia avui a Nou Barris / ACN
La CUP recorda el ‘segrest’ històric d’un bus a Nou Barris per reivindicar la desobediència
Notícia: La CUP recorda el ‘segrest’ històric d’un bus a Nou Barris per reivindicar la desobediència
Comparteix
La formació ha reclamat el rupturisme institucional en un acte de campanya
Membres dels CDR amb una pancarta a l'escenari durant un míting de la CUP a les Corts, aquest dissabte / ACN
El CDR de les Corts irromp en un acte de la CUP per reclamar-los que proclamin la República
Notícia: El CDR de les Corts irromp en un acte de la CUP per reclamar-los que proclamin la República
Comparteix
Despleguen una pancarta que diu "la independència no es negocia, es ratifica"
Les lluites de la CUP contra el sistema, el silenci… i la mala sort
Notícia: Les lluites de la CUP contra el sistema, el silenci… i la mala sort
Comparteix
La pluja vespertina i la suspensió del debat a Betevé escurcen una de les jornades de campanya més maratonianes d'Anna Saliente

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa