Colau confia en la remuntada andorrana i demana el “vot útil progressista de Barcelona”

Qui ho havia de dir, però l’esperança arriba d’Andorra. Ada Colau, la candidata a la reelecció a alcaldesa de Barcelona, ha tancat la campanya gairebé en familia a la marquesina de la Via Júlia de Nou Barris. Ha demanat el vot per darrer cop en campanya amb el bon gust de boca de les enquestes andorranes que li atorguen un lleuger avantatge​ sobre Ernest Maragall.  

Acompanyada de tot el ferro dels comuns, s’ha deixat anar repassant totes les polítiques socials de l’Ajuntament, del dentista públic al tancament de pisos turístics, i carregant amb desimboltura contra socialistes i Ernest Maragall. Precisament, al candidat d’ERC, li ha etzibat que porta “40 anys vivint dels càrrecs públics i no en té ni idea de la vida petita de la gent”. També ha menyspreat les possibilitats de Jaume Collboni d’accedir a l’alcaldia. Per això ha demanat acumular el “vot útil progressista de Barcelona”.

La Sagrada Família i Pi de la Serra

El míting l’ha encetat Janet Sanz, un dels pocs efectius que encara li queden de la primera fornada de Barcelona En Comú. Enfilada a l’escenari ha obert el míting reivindicant que ha estat el consistori de Colau qui ha fet pagar 40 milions d’euros a la Sagrada Família per pagar “permís d’obres” com “tot Déu” i regularitzar els treballs. Sanz ha deixat pas a Quico Pi de la Serra, la seva guitarra i el clàssic “Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol”. Acabat el recital, Colau s’ha enfilat a l’escenari amb ganes de repartir estopa especialment a socialistes i respublicans. 

Colau ha insistit que farà la funerària pública, mantindrà el plet per la gestió pública de l’aigua, la connexió del tramvia per la Diagonal, i mantenir la contenció de la barra lliure del turisme o l’especulació. Una llista de projectes després de repassar les polítiques socials de l’ajuntament en els darrers quatre anys. Un full de serveis que ha utilitzat per retreure al PSC que demani “explicacions sobre habitatge públic”. “No acceptarem cap lliçó dels que han governat 40 anys sense polítiques d’habitatge públic”, ha emfatitzat. Així mateix ha constatat que Collboni segons les enquestes no té cap possibilitat. En aquest escenari ha demanat concentrar en Barcelona en Comú el “vot útil progressista” de la ciutat i ha reclamat els vots que van marxar al sarró de Pedro Sánchez a les espanyoles.

Govern amb els corruptes

En el torn contra Maragall, Colau no s’ha estat de romanços. “Com es permet ERC, que porta governant amb els corruptes de l’antiga Convergència, donar lliçons de polítiques socials?”, s’ha preguntat Colau. “Quan Maragall ens diu que les escoles, els caps o els serveis socials és política petita deu ser que Maragall porta 40 anys vivint de càrrecs públics i no en té ni idea del que és la vida petita de la gent”, ha criticat.  Colau ha advertit que votar Maragall és “traslladar a l’altra banda de la plaça Sant Jaume el bloqueig de la Generalitat perquè pensa pactar amb els de Torra”. 

Ernest Urtasun, l’eurocandidat també ha entrat a la crítica identificant Maragall amb el “passat” i Colau amb el “futur”. “Volem quatre anys més”, ha afegit. Per al seva banda, el xamán intel·lectual dels Comuns, Joan Subirats, ha tancat amb el seu parlament el míting identificant Barcelona en Comú amb les tesis d’Antonio Gramsci. “Hem demostrat que som hegemònics i guanyarem diumenge”, ha glossat. El Cor Rebel ha clos la festa arraulida per la pluja.

Comentaris

  Angelblau Maig 25, 2019 | 10:56
  Vot útil i progressista?? Pero mira que en son de farsants aquest de la Colau. Em patit durant aquest llargs 4 anys la pitjor gestora del Ajuntament de Barcelona
  A l'aguait Maig 25, 2019 | 11:46
  Vot progressista? Si en 4 anys de mandat, Barcelona ha estat congelada que és com anar enrere. Que potser vol que ens quedem momificats del tot ?
  TSSO Maig 25, 2019 | 13:44
  Les enquestes andorranes són fake i pura manipulació. Ja és va veure a les anteriors eleccions. Només cal saber qui és l'amo de quo les pública. Ah! Igual que la martingala del tuvoto.eu ambdós casos són manipulació pura i dura
  Demana seguir mantenin la paga seva i d’amics i parents a canvi de res. Maig 25, 2019 | 16:11
  Mai més Colau ni Maragall. No votarem status quo.

Nou comentari

Més notícies

Colau supera Maragall en la nova enquesta prohibida d’Andorra

JxCat avança la llista de Valls i Graupera treu un millor resultat que la CUP i el PP

Colau, Maragall i Artadi critiquen la suspensió dels presos polítics

La decisió de la Mesa del Congrés ha provocat la resposta immediata dels partits sobiranistes i dels comuns