Colau supera Maragall en la nova enquesta prohibida d’Andorra

JxCat avança la llista de Valls i Graupera treu un millor resultat que la CUP i el PP

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, supera el candidat d’ERC, Ernest Maragall, en una nova enquesta prohibida publicada a Andorra. Colau obtindria el 20,4% dels vots, cosa que la situaria per davant de Maragall, que tindria el 20% dels vots, i com a guanyadora dels comicis. Totes dues formacions tindrien nou regidors. L’enquesta, elaborada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per al Periòdic d’Andorraés la primera que trenca la tendència guanyadora de Maragall.

També destaca de la projecció de l’enquesta prohibida -ja que no es poden fer estudis sociològics a l’Estat quan queden menys de cinc dies per a les eleccions– el resultat de JxCat, que avançaria Valls i se situaria en quarta posició. Estaria darrere del PSC, que obtindria el 15% dels vots. Tanmateix, el millor resultat que l’enquesta dona a JxCat situa la llista de Quim Forn i Elsa Artadi per sobre dels socialistes, sempre i quan Collboni obtingués el pitjor resultat que li augura l’enquesta. 

Pel que fa a Barcelona és capital – Primàries, la llista de Jordi Graupera, la projecció situa la formació per sobre de la intenció de vot per a la CUP i per al PP. Els populars, a més, no arribarien al 5% mínim dels vots per tenir representació al consistori.

La majoria independentista es quedaria en 19 regidors, insuficient per evitar que la llista més votada -la de Colau, segons aquesta projecció- governés. La caiguda d’ERC es pot vincular a l’augment en l’estimació de vot de JxCat i Graupera.

Comentaris

  Maragall a BCN i Puigdemont a Europa 26/05/2019 11:00 am
  En Graupera no sortirà. El Periódico ho insinua perquè vol impedir l'efecte vot útil cap en Maragall.
  airausu 25/05/2019 9:41 am
  Si gràcies a E(RC) de no voler llistes unitàries independentistes es perd la batllia de BCN seria bo que els dirigents deixin de donar més pel sac i s'apartèssin. E(RC) només veu el partit, Junqueras com a únic pres polític, i ara toca fer país... O no els interessa una CAT independent?? El pensament màgic de una República Federal Ñola, se la poden posar per on els hi capigui. #No surrender. ||*||
  Joanot 24/05/2019 7:31 pm
  Graupera està fent un favor a la Colau. Et felicito fill.
  MSR 24/05/2019 7:09 pm
  No entenc la insitència a fer propaganda d'unes enquestes del Periódico que sempre són esbiaxades. O no recordem com fa 4 anys a Colau i Collboni ja els donaven uns quant regidors més dels que realment van treure ?
  Teresa 24/05/2019 6:01 pm
  No voteu ni socialistes (són els que viuen a costa nostra trepitjant-nos sempre) ni a Colau que és la seva manca blanca creada i promocionada per l'estat per poder continuar espoliant-https://ced-ns.sascdn.com/diff/templates/images/close-retina.pngnos i xafar-nos. Votem Junts per Catalunya. ERC volent anar sola pot fer Colau alcaldesa.
  Pamflet unionista 24/05/2019 5:37 pm
  Tothom sap que el pamflet del periódico és anti independentista, molt del miguel izeta i sobretot de suciedad incivil anticatalana
  tothom 24/05/2019 3:30 pm
  a votar indepe, després ja vorem els resultats. Barcelona es la Capital de la República de Catalunya i au!

Nou comentari