ERC segueix construint pas a pas el seu discurs de cara a les municipals del 2023. Després de marcar distàncies amb el govern municipal, els republicans ara treballen per furgar en les diferències de model de ciutat que tenen comuns i socialistes per intentar debilitar la seva coalició i, al mateix temps, estan centrant bona part de les seves crítiques en el PSC, a qui situen com a rival a batre a les pròximes eleccions municipals.

“El PSC representa el continuisme i la torna als motlles i als clixés negatius de tota la vida”, ha etzibat el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, en una entrevista al Cafè d’Idees de la La2. Maragall considera que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha deixat arrossegar per la inèrcia “conservadora” dels socialistes i li retreu que hagi “acceptat l’hegemonia” i el model econòmic que impulsa Jaume Collboni.

Sense projecte de ciutat

“La ciutat està en mans de l’Estat i el mercat, que tenen presència al govern municipal a través del PSC“, ha insistit el regidor d’ERC, que ha citat diversos exemples com la subhasta de locals de front marítim, la pressió per ampliar l’Aeroport del Prat o el suport explícit als promotors de l’Hermitage. Maragall responsabilitza Colau de no haver-se sabut imposar i que en aquest mandat el seu projecte ha “perdut pes i capacitat de transformació”.

ERC és conscient que el PSC està guanyant terreny als comuns en molts barris i que l’evolució del mapa polític barceloní també els jugar a favor. En un moment de transició i amb la pandèmia encara cuejant, Maragall creu que els socialistes estan en condicions de recollir els fruits de representar l’ordre i la seguretat, els empresaris i els sectors més conservadors de la ciutat, que ara mateix estan una mica orfes de projectes polítics amb capacitat d’influir al govern municipal i que, després de la decepció amb Cs i Barcelona pel Canvi, podrien optar per passar-se al PSC.

Amb aquest panorama, les opcions d’ERC per aspirar a l’alcaldia de Barcelona passen per repetir la seva victòria a les municipals del 2019 i ampliar les distàncies amb els comuns i els socialistes per guanyar capacitat de decisió a l’hora de conformar pactes de govern. A les últimes eleccions ERC va aprendre que guanyar no és governar i per això estan preparant a consciència la batalla electoral del 2023.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sofia a novembre 10, 2021 | 13:01
    Sofia novembre 10, 2021 | 13:01
    Quina mandra!!!! Ni l'un ni l'altre. Són partits de melic. Tenen per objectiu fonamental el propi partit i això mai ha dut a bons governs. Accions precipitades i sense ponderar. Només pendents per crear un vent fictici que entabani als votants.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 10, 2021 | 13:45
    Tripartit no, gràcies novembre 10, 2021 | 13:45
    Ho ho ho, Quines galtes ! Tothom sap que han pactat un tripartit (potser quatripartit, si la CUP s'hi posa bé) tan a l'Ajuntament com a la Generalitat ERC-PSC'S - Comuna Pudenta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa