Bou no descarta pactar amb Colau

Preguntat sobre si pactaria amb la candidata a la reelecció ha contestat que "en principi, no"

El candidat del PP, Josep Bou, no descarta pactar amb Ada Colau. A la pregunta sobre pactes postelectorals a què ha estat sotmès, ha descartat qualsevol pacte amb els partits “separatistes”. Interpel·lat sobre si, per tant, pactaria amb ella, ha contestat: “En principi, no”. L’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú ha manifestat que no és “independentista”, a la qual cosa l’alcaldable popular ha dit: “Doncs per aquí, anem bé”. La situació ha provocat la mofa dels candidats a l’alcaldia, que han participat al debat organitzat per El Món a Rac1

[r:1]

La líder del consistori ha remarcat al candidat del PP que és “demòcrata” i que no li “molesta” l’independentisme. Bou ha considerat que és “l’única” força de centredreta que es presenta a les eleccions. “Aquí només veig gent d’esquerres”, ha exclamat Bou.

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha insistit durant el debat que no pactarà amb “extremistes”. Tot i que ha evitat explicitar a quines forces inclou en aquest grup, ha especificat que es refereix a totes aquelles que han portat Catalunya al “cul de sac” de l’independentisme i a les que han pactat amb Vox a Andalusia, on el govern està en mans del PP gràcies a un pacte amb la formació ultra i Ciutadans -representada per Manuel Valls a Barcelona. “Li queden ben poques opcions, doncs”, ha ironitzat la número 2 de JxCat, Elsa Artadi. 

L’alcaldable socialista ha protagonitzat una enganxada amb el candidat d’ERC, Ernest Maragall, a l’inici del debat. L’alcaldable republicà ha retret a Collboni la seva “prepotència i agressivitat”, i Colau ha bromejat que el candidat socialista vol ser “l’Arrimadas de la campanya a Barcelona”. 

La cap de llista de la CUP, Anna Saliente, ha tingut una topada amb Bou després que el popular afirmés que “l’economia fa feliç als ciutadans”. “El que fa feliç als barcelonins és tenir una vida digna”, ha contestat l’alcaldable dels anticapitalistes. L’alcaldable dels cupaires ha reiterat les propostes de decreixement del turisme i que la gestió de l’habitatge sigui “100% pública”. 

Finalment, Artadi ha acusat Colau de centrifugar responsabilitats i argumentar que la suposada manca d’agents de Mossos d’Esquadra a Barcelona és la causa de l’augment de la inseguretat. 

Més informació

Nou comentari