El viatge de Colau a Nova York durant la Mercè del 2019 va costar 26.000 euros

Feia mesos Cs havia reclamat la relació de despeses i finalment va denunciar l'Ajuntament davant Transparència

El viatge a Nova York que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, la socialista Laia Bonet, van fer a la cimera del clima del 2019 –que va coincidir amb la celebració de la Mercè– va costar més de 26.000 euros, segons ha denunciat avui Ciutadans. La formació taronja va fer fa “molts mesos” una petició a l’Ajuntament per conèixer els detalls del viatge i més tard va denunciar el consistori davant la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Púbica (GAIP) perquè no rebien resposta.

Fonts municipals han declinat fer declaracions sobre les despeses del viatge a la cimera del clima, on Colau hi va participar com a copresidenta de la xarxa mundial de ciutats CGLU. L’ONU va convidar la capital catalana com a “reconeixement a les polítiques que està desenvolupant” la ciutat per fer front a l’emergència climàtica. A més de Colau i Bonet, cinc persones més dels seus equips es van desplaçar fins als EUA durant tres dies.

El viatge va tenir un cost total de 26.079,46 euros, dels quals uns 8.600 corresponen als vols, 10.680 als hotels, 1.095 a dietes i 6.246 a transport. Per algun motiu que l’Ajuntament no ha detallat, l’hotel i el vol de la socialista Laia Bonat van costar 1.800 euros més que els de l’alcaldessa. La diferència podria venir del fet que Bonet va participar el dia 25 en els actes de commemoració del quart aniversari de la Resolució de Nacions Unides en què s’estableixen dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030, mentre que, segons l’agenda pública de Colau, el seu viatge institucional a Nova York va acabar el dia 24. 

Comentaris

  Joan de Sant Andreu 14/06/2021 5:25 pm
  Per això la Sra Colau és dels Comuns. Comunar el de tots per gastar-me l jo. I si no poso rés al fons comú que més dona. Jo estic a la política en benefici propi. Quan els comuns passin de llarg, Barcelona estarà arrassada, empobrida, sense disseny ni poderosa. Empobrida.
   David 14/06/2021 7:23 pm
   El teu comentari no s'ajusta al quadre de despeses.
  amb comu no podem 15/06/2021 9:11 am
  deunido la frau kolau, en fi, una més, per continuar arruïnant Barcelona,

Nou comentari