Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Suprem denega un permís de Nadal a Joaquim Forn i, a més, renya els presos per demanar-lo tard
  • CA

Una presó preventiva sense solució de continuïtat. Només així s’entén la nova negativa de sortida de la presó per les Festes de Nadal dels presos polítics. La Sala Penal del Suprem no només ha denegat el permís a Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell i Joaquim Forn sinó que ho ha fet quan han passat les festes. Així mateix, els magistrats els renyen perquè l’han demanat tard.

Sànchez, Turull i Rull van sol·licitar el permís “per poder passar les festes de Nadal en família” entre el matí del 24 i el matí de Sant Esteve. Joaquim Forn el va demanar per sortir de la presó entre el matí del 24 i la tarda del 26. Carme Forcadell, per la seva banda, va demanar les mateixes dates i hi va afegir Cap d’Any i el dia cinc de gener fins la tarda del dia de Reis.

Les peticions es fonamentaven en l’article 47 de la Llei Orgànica del Poder Judicial que permet permisos penitenciaris per “importants i comprovats motius”. Segons el Tribunal, no concorre cap de les causes previstes a l’article perquè les “festes de Nadal no són esdeveniments que sorgeixen de manera inesperada ni reuneixen la nota d’extraordinarietat” que requereix el motiu del permís.

Ara bé, els magistrats reblen el clau estirant les orelles als presos polítics per haver anat tard a demanar els permisos. “Amb caràcter preliminar, hem de destacar”, subscriuen els jutges, “que és patent que aquesta resolució es dicta amb posterioritat a les dates respecte a les que se sol·licita el permís, pel que la petició ha perdut el seu objecte de forma sobrevinguda”

 

“Per evitar aquest efecte no desitjat”, continua la Sala en la seva resolució, “si la part pretén obtenir una resposta ajustada al moment temporal que consideri precís, és convenient que presenti la seva petició amb l’antelació previsible i aproximada tenint present quin són els mínims tràmits processals necessaris”. “Amb això possibilitaria que aquesta Sala pogués complir-los i donar una solució ràpida i adient a la seva pretensió”, alerten.

Més notícies
Forn: “Em trobo en un bon moment polític per aportar idees i, si cal, anar a una llista electoral”
Notícia: Forn: “Em trobo en un bon moment polític per aportar idees i, si cal, anar a una llista electoral”
Comparteix
Ha criticat Graupera per elaborar una proposta "massa personalista" i a Valls per ser "una operació mediàtica de laboratori"
“No deixeu de fer coses que reforcen la nostra lluita”: la vaga de fam de Forn
Notícia: “No deixeu de fer coses que reforcen la nostra lluita”: la vaga de fam de Forn
Comparteix
La portaveu dels presos, Pilar Calvo, afirma que estan "força cansats" però "mentalment forts"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa